PVV wil periode van ruzies afsluiten

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

ZOETERMEER - Het Productschap Vee en Vlees wil de periode van ruzie en rumoer achter zich laten. Een nieuwe structuur moet meer duidelijkheid en rust geven.

ZOETERMEER - Het Productschap Vee en Vlees wil de periode van ruzie en rumoer achter zich laten. Een nieuwe structuur moet meer duidelijkheid en rust geven.

Zo gaat het PVV zich minder bemoeien met belangenbehartiging van de hele vleesketen.

Daarvoor in de plaats komt de zogenoemde 'verticale belangenbehartiging'. Er zullen in de toekomst sectorcommissies (rund, varkens, schapen/geiten en kalveren) worden opgericht die een grote mate van autonomie krijgen.

Het PVV-bestuur neemt uiteindelijk wel de beslissingen en houdt toezicht, maakte het PVV donderdag bekend op een persconferentie.

Dienend

'We worden meer dienend dan leidend en meer faciliterend, dan controlerend', lichte interim-voorzitter John Klijn toe. 'Het PVV blijft echter wél een platform voor kennis, onderzoek en innovatie.'

De belangenbehartiging doen de bedrijven en organisaties (Vion, LTO, COV, NVV, FNV/CNV) die in het PVV-bestuur zitten, voortaan zelf

Ruzies

Met de nieuwe structuur wil het productschap de periode van rumoer, onenigheid en ruzies afsluiten.

Ook wil het bestuur terug naar één voorzitter voor zowel PVV als PPE. Nu is Jos Ramekers nog PPE-voorzitter. Eerder dit jaar vertrok hij na verschillen van mening met onder meer Vion en LTO als voorzitter van het PVV.

Lees ook:

PVV gooit deur dicht voor Ramekers (30 oktober 2008)

PVV legt beslag op schapenslachterij (6 oktober 2008)

Jos Ramekers voorzitter af bij PVV (10 september 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over het productschap

Alle berichten over Jos Ramekers

Altijd op de hoogte blijven?