Patrick de Vries uit Zaandam heeft de Telegraaf Gouden Gehaktbal gewonnen. Hij ontving zijn prijs uit handen van culinair verslaggever Felix Wilbrink.
De winnende gehaktbal van Patrick de Vries wordt door de jury van de Gouden Gehaktbal omschreven als ‘Wat een geweldige bal. Op het eerste gezicht een onwaarschijnlijk samenraapsel en dan valt alles perfect op zijn plaats’.
Gouden Gehaktbal dankzij smaakexplosie
Patrick de Vries eindigde vorig jaar op de derde plek. ‘Een geweldige stap omhoog. Beter kan eigenlijk niet.’ Naar eigen zeggen, werd zijn gehaktbal gekarakteriseerd door de smaakexplosie: met kip, gamba’s, spinazie en bosui.
De jury bestond dit jaar naast de oude rotten van Amsterdamse slagersvereniging VAS uit jongere studenten van diverse Amsterdamse horecaopleidingen. Het frisse bloed was ook onder de indruk van de meer bedaagde bal van Wina van Dijk. Een prachtige combinatie van ei, mais en kip. Nummer drie, Silvia Bierdrager leverde drie balletjes in en won door de avontuurlijke combinaties, meldt de Telegraaf.