Oeroud vleesras officieel Vechtdalrund

13 augustus 2012 Tom van der Meer

OMMEN - Het Brandrode rund is officieel geïntroduceerd als vleesras van het Vechtdal. In een convenant zijn de leefvoorwaarden en eisen rond dit oeroude Hollandse vleesras vastgelegd.

OMMEN - Het Brandrode rund is officieel geïntroduceerd als vleesras van het Vechtdal. In een convenant zijn de leefvoorwaarden en eisen rond dit oeroude Hollandse vleesras vastgelegd.


De introductie van Brandrode runderen als rund van natuurgebied Vechtdal is een uitvloeisel van de samenwerking tussen veehouders, slachter Haka Vlees, vleesverwerker Van der Zee Vleesgrootverbruik en Stichting Dianthus.


In het productprotocol is vastgelegd waaraan iedere schakel in de keten moet voldoen om het officiële Vechtdalkeurmerk te mogen dragen.


Alle betrokkenen beloven te werken met respect voor dieren en natuur. Vechtdalrunderen groeien op in hun geboortestreek. Ze lopen vaak buiten en hebben diervriendelijke stallen die toegankelijk zijn voor bezoekers. De runderen ondervinden verder weinig stress, waardoor een goede kwaliteit vlees ontstaat.


Lees ook:

Producten StreekSelecties gaan Gijs heten (29 mei 2008)

AH stopt met diervriendelijk kalfsvlees Peter's Farm (28 mei 2008)

Engeland komt met nieuw soort rundvlees (+ foto's) (1 april 2008)

'Streekkip' Tesco maakt lange reizen (19 maart 2008)

Asda wil Wagyu betaalbaar maken (11 februari 2008)

Van der Zee heeft zwaarste os (25 januari 2008)

Smakelijk rundvlees door wijndieet (6 november 2006)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over streekvlees

Alle berichten over Van der Zee

Altijd op de hoogte blijven?