Mobiele slachterij kan overal slachten

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

TORRINGTON – Een mobiele slachterij die overal neergezet kan worden om dieren te slachten. Volgens de Amerikaan Douglas Dubitsky het ei van Columbus tegen protesterende omwonenden bij de bouw of uitbreiding van een slachthuis.

TORRINGTON – Een mobiele slachterij die overal neergezet kan worden om dieren te slachten. Volgens de Amerikaan Douglas Dubitsky het ei van Columbus tegen protesterende omwonenden bij de bouw of uitbreiding van een slachthuis.


Dubitsky ontwikkelt momenteel met het agrarische adviescentrum Glynwood Center een prototype van de mobiele slachterij. De man, advocaat van beroep en hobbyboer, denkt hiermee een gat in de markt te hebben gevonden.


Slachtcapaciteit

‘Allerlei onderzoeken wijzen uit dat er te weinig slachtcapaciteit is in Connecticut’, stelde Dubitsky onlangs tijdens een bijeenkomst met boeren. ‘Wij gaan daarom door met de ontwikkeling van de mobiele slachterij.’


Het is de bedoeling dat de mobiele slachterij op braakliggende terreinen neergezet wordt om zo tijdelijk vee uit de omgeving te slachten.

Als het productieproces klaar is, kan alles –inclusief slachtafval, huiden en ander afval etc. - weer worden ingepakt om verder te reizen naar de volgende plek waar een tekort aan slachterijen is.

Lees ook:

Tönnies breidt uit ondanks protest (27 januari 2009)

Werkgroep: 'Esbro moet verhuizen' (18 november 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over protesten

Altijd op de hoogte blijven?