'Meld risico's biologisch vlees

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

WAGENINGEN - Consumenten moeten weten dat er risico's kleven aan het eten van biologisch vlees.

WAGENINGEN - Consumenten moeten weten dat er risico's kleven aan het eten van biologisch vlees.

Het aspect van de voedselveiligheidrisico's in de biologische sector blijft nu nog vaak onderbelicht, meldt het Agrarisch Dagblad.

Zelden wordt gemeld dat door het open karakter van de biologische veehouderij dieren gemakkelijk ziekteverwekkers als bacteriën, virussen en parasieten kunnen oplopen.


Dat schrijven onderzoekers van Wageningen UR in een artikel in het decembernummer van Journal of Food Protection.

Vertrouwen

De Wageningse onderzoekers zeggen dat het gebrek aan openheid het publieke vertrouwen in de biologische sector in de toekomst kan schaden.

‘Consumenten moeten weten dat sommige risico's inherent zijn aan de keuze om dieren in een natuurlijker en welzijnsvriendelijkere omgeving te houden.’

Lees ook:

Fat Duck dicht vanwege zieke klanten (3 maart 2009)

Kip nog steeds het vaakst besmet (26 februari 2009)

Biologisch vlees niet beter voor milieu (23 mei 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over biologisch

Altijd op de hoogte blijven?