Marel ontwikkelt meer machines voor kant-en-klaar

attachment-001_food-image-VLS7726I01

REYKJAVIK – Vleesmachinebouwer Marel wil in de komende jaren machines ontwikkelen voor industrieel geproduceerde convenience met een ambachtelijke uitstraling.

REYKJAVIK – Vleesmachinebouwer Marel wil in de komende jaren machines ontwikkelen voor industrieel geproduceerde convenience met een ambachtelijke uitstraling.


Dat zegt directeur Theo Hoen in het vakblad Meat & Co.


West-Europa vormt met een omzetaandeel van 60 à 70% veruit de belangrijkste markt van Marel.

‘Met Stork Poultry Systems, Marel Fish Systems, Marel Meat Systems en Townsend Further Processing richten we ons op respectievelijk de vier industriesectoren pluimvee, vis, rood vlees en further processing. Voor losse machines en apparatuur houden we de vaak al decennialang gevestigde merknamen zoals AEW Delford, Scanvaegt en Carnitech aan’, vertelt Hoen.

Crisis

Last van de crisis heeft Marel naar eigen zeggen niet. 'Marel zit in een markt die 6 tot 8% groeit’, aldus Hoen. ‘De voedselverwerkende industrie heeft gelukkig niet zoveel last van de economische crisis als bedrijven in andere sectoren’, stelt hij.

Goedkoper

‘Consumenten kopen hooguit goedkopere producten, maar dat werkt in ons voordeel omdat producenten juist dan garen spinnen bij onze apparatuur. De meeste problemen ervaren wij bij de grote projecten, waarvoor de klanten nog steeds moeilijk geld los kunnen krijgen.’

Lees ook:

Twee Nederlanders in vierkoppige directie Marel (24 november 2009)

Theo Hoen (Marel) denkt aan groei (25 maart 2009) 

Lees ook
‘Veel vraag naar voorzetapparatuur’

‘Veel vraag naar voorzetapparatuur’

Het personeelstekort is ook in de vleesbranche een probleem. Machineleveranciers spelen eropin met ‘slimme machines’ en meer aandacht voor automatisering om de processen vloeiender te laten verlopen. Vandaag het derde deel van deze rondvraag met Tim Heuvelmans van Havantec.

‘We zoeken altijd naar meer efficiency in het productieproces’

‘We zoeken altijd naar meer efficiency in het productieproces’

Het personeelstekort is ook in de vleesbranche een probleem. Machineleveranciers spelen eropin met ‘slimme machines’ en meer aandacht voor automatisering om de processen vloeiender te laten verlopen. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Stephen Van Uhm van Van Uhm .

‘Slimmer maken van machines in tijden van personeelstekort’

‘Slimmer maken van machines in tijden van personeelstekort’

Het personeelstekort is ook in de vleesbranche een probleem. Machineleveranciers spelen eropin met ‘slimme machines’ en meer aandacht voor automatisering om de processen vloeiender te laten verlopen. Vandaag het eerste deel van deze rondvraag met Gerard Crooijmans van Spako.