KLS-leden voor overname door Danish Crown

attachment-001_food-image-VLS4456I01

KALMAR- De leden van de noodlijdende Zweedse slachterijcoöperatie KLS hebben op de tweede en beslissende ledenvergadering ingestemd met de overname door Danish Crown.

KALMAR- De leden van de noodlijdende Zweedse slachterijcoöperatie KLS hebben op de tweede en beslissende ledenvergadering ingestemd met de overname door Danish Crown.

Voor de overname door het Finse HKScan, dat eveneens een bod had gedaan, was op een enkele verdwaalde stem na geen steun. Op de eerste vergadering medio december kreeg HK Scan ook al geen steun.

Het KLS-bestuur is opgelucht. Volgens KLS-voorzitter Mats Olsson was de optie voor HK Scan, dat begin 2007 het operationele bedrijf van Swedish Meats inlijfde, geen alternatief. 'Nieuwe onderhandelingen zouden minstens zes maanden hebben gevergd.'

KLS, dat in dit nieuwe jaar haar 100-jarig bestaan viert, wordt als de overname ook wordt goedgekeurd door de Zweedse kartelwaakhond een dochtermaatschappij van Danish Crown.

Uitbreiding productie

De directie komt in handen van de Denen, die van plan zijn de slachterij in Kalmar verder te ontwikkelen via uitbreiding van de productievolumes.

KLS heeft naast deze slachterij een vleeswarenfabriek in Gothenburg. Danish Crown versterkte eerder vorig jaar zijn positie in Zweden ook al met de inlijving van het vleesconcern Ugglarps Slakteri.

Lees ook:

Finnen bieden op valreep op KLS (20 november 2007)

Danish Crown lijft Zweedse KLS in (17 oktober 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over overnames

Alle berichten over KLS

Alle berichten over Danish Crown

Alle berichten over HK Scan

Lees ook
Nieuwe toekomst voor Bon Vivant

Nieuwe toekomst voor Bon Vivant

Onder leiding van Henk Schellekens (algemeen directeur) en Bart Schellekens (financieel directeur) gaat Bon Vivant een nieuwe toekomst tegemoet. Zij hebben het bedrijf per 1 juli overgenomen.Bon Vivant heeft de afgelopen jaren onder leiding van interim‐manager Henk Schellekens hard gewerkt aan het uitbouwen van diverse bijzondere merken, waaronder Natuurlijk...

Slagerij Sieverink maakt boekje over historie

Slagerij Sieverink maakt boekje over historie

Joke en Bennie Sieverink, de voormalige eigenaren van Slagerij Sieverink in Lochum, hebben vanwege het veertigjarig bestaan van de slagerij een boekje uitgegeven over de historie van het pand Markt 9. Hier is sinds 1980 de slagerij gevestigd.Joke en Bennie Sieverink vormden zelf de hoofdredactie, meldt Lochums Nieuws. Verder verleende onder meer het...

Ambachtelijke traditie Slagerij Ebergen wordt voortgezet

Ambachtelijke traditie Slagerij Ebergen wordt voortgezet

Robbie en Linda Nederkoorn-van Amstel nemen per 1 augustus Slagerij Ebergen in Lith over van Jan en Maartje Ebergen. ‘Wij kunnen het geleidelijk overdragen en Robbie en Linda hebben de coaching en begeleiding die ze fijn vinden’, vertellen de ondernemers.Al bijna 65 jaar is Slagerij Ebergen een begrip in Lith en omgeving. Drie generaties staan voor...