Kamer krijgt beelden verdoven varkens

attachment-001_food-image-VLS6681I01

DEN HAAG - Minister Verburg van LNV stelt beelden van het bedwelmen van varkens beschikbaar aan de vaste Kamercommissie. Het gaat om de beelden die zijn gemaakt voor het onderzoek van Wageningen UR naar het wijzigen van de samenstelling van het gas voor verdoven.

DEN HAAG - Minister Verburg van LNV stelt beelden van het bedwelmen van varkens beschikbaar aan de vaste Kamercommissie. Het gaat om de beelden die zijn gemaakt voor het onderzoek van Wageningen UR naar het wijzigen van de samenstelling van het gas voor verdoven.

De schrijft minister Verburg in een brief aan de Tweede Kamer. Verburg stelt dat dr. M. Gerritzen van de Animal Science Group van de WUR de beelden zal voorzien van commentaar. Mondelinge toelichting is namelijk van wezenlijk belang voor het beoordelen van de beelden, meent Verburg.

Het begin deze maand gepresenteerde onderzoek wees uit dat het nu door Vion gehanteerde CO2-mengsel het beste voldoet. Volgens de Partij voor de Dieren blijkt uit het rapport echter dat verdoving met CO2 bij de varkens leidt tot pijn bij de ademhaling.

Lees ook:

'Verburg verdedigt mishandelen varkens' (3 april 2009)CO2 voldoet beste als verdovingsgas (2 april 2009)

Onderzoek bevestigt Vion in methode verdoving (2 april 2009)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over bedwelmen

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Onderzoek naar werknemers in vleessector

Onderzoek naar werknemers in vleessector

Ruim 37 procent van de werknemers in de vleessector is in dienst van een uitzendbureau. Dat blijkt uit onderzoek van SEO Economisch Onderzoek in opdracht van minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Duitse consumenten besparen op vlees vanwege inflatie

Duitse consumenten besparen op vlees vanwege inflatie

Inflatie beïnvloedt het koopgedrag van veel consumenten, ook bij onze oosterburen. 31 procent van de Duitsers kan zich hun gebruikelijke vleesconsumptie niet meer veroorloven. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Vion voor de Vion Consumer Monitor.

Het verschil tussen vleeseters, vlees verminderaars en vleesmijders

Het verschil tussen vleeseters, vlees verminderaars en vleesmijders

Het minderen van vlees is vanwege de milieu-en gezondheidsaspecten een hot topic Je hebt groepen die helemaal geen vlees eten zoals de vegetariërs en de veganisten, groepen die minder vlees eten namelijk flexitariërs maar ook nog steeds de echte vleeseters. Vanuit Wageningen University & Research (WUR) zijn er laatst twee studies verschenen waarin het...