Kamer krijgt beelden verdoven varkens

attachment-001_food-image-VLS6681I01

DEN HAAG - Minister Verburg van LNV stelt beelden van het bedwelmen van varkens beschikbaar aan de vaste Kamercommissie. Het gaat om de beelden die zijn gemaakt voor het onderzoek van Wageningen UR naar het wijzigen van de samenstelling van het gas voor verdoven.

DEN HAAG - Minister Verburg van LNV stelt beelden van het bedwelmen van varkens beschikbaar aan de vaste Kamercommissie. Het gaat om de beelden die zijn gemaakt voor het onderzoek van Wageningen UR naar het wijzigen van de samenstelling van het gas voor verdoven.

De schrijft minister Verburg in een brief aan de Tweede Kamer. Verburg stelt dat dr. M. Gerritzen van de Animal Science Group van de WUR de beelden zal voorzien van commentaar. Mondelinge toelichting is namelijk van wezenlijk belang voor het beoordelen van de beelden, meent Verburg.

Het begin deze maand gepresenteerde onderzoek wees uit dat het nu door Vion gehanteerde CO2-mengsel het beste voldoet. Volgens de Partij voor de Dieren blijkt uit het rapport echter dat verdoving met CO2 bij de varkens leidt tot pijn bij de ademhaling.

Lees ook:

'Verburg verdedigt mishandelen varkens' (3 april 2009)CO2 voldoet beste als verdovingsgas (2 april 2009)

Onderzoek bevestigt Vion in methode verdoving (2 april 2009)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over bedwelmen

Lees ook
Dreigend CO2-tekort voor drank-, vlees- en voedingsindustrie

Dreigend CO2-tekort voor drank-, vlees- en voedingsindustrie

Er dreigt een tekort aan CO2 voor de drank, vlees- en voedingsindustrie, meldt De Tijd. CO2 wordt onder andere gebruikt voor droogijs, de prik in cola, de bruis in bier, en de verdoving van dieren in slachthuizen.

Microplastics aangetroffen in vlees en zuivel

Microplastics aangetroffen in vlees en zuivel

Wetenschappers hebben microplastics aangetroffen in vlees, bloed en melk van Nederlandse koeien en varkens. Bijna 80 procent van de geteste vlees- en zuivelproducten bevatte microplastics. Dat blijkt uit een steekproef van de Vrije Universiteit Amsterdam in opdracht van de Plastic Soup Foundation.

Consumenten kopen minder vlees bij combinatie prijsverhoging en informatie over milieuschade

Consumenten kopen minder vlees bij combinatie prijsverhoging en informatie over milieuschade

Consumenten kopen 36 procent minder vlees in de supermarkt als zowel de prijzen worden verhoogd en ze meer informatie krijgen over de milieuschade door vleesproductie. Dit moet wel in combinatie gebeuren, melden het RIVM en de Vrije Universiteit.