Inschrijven voor Slavakto van start

13 augustus 2012 Edwin Rensen

HOUTEN - Slagers die kans willen maken op de titel 'Algemeen kampioen' of een gooi doen naar de vele rubrieksprijzen kunnen zich inschrijven voor de Slavakto vakwedstrijden via www.slavakto.nl

HOUTEN - Slagers die kans willen maken op de titel ‘Algemeen kampioen’ of een gooi doen naar de vele rubrieksprijzen kunnen zich inschrijven voor de Slavakto vakwedstrijden via www.slavakto.nl.

De Slavakto wordt van 28 tot en met 30 september 2009 gehouden in de Utrechtse Jaarbeurs. Deze (internationale) vakwedstrijden staan open voor degenen die werkzaam zijn in de ambachtelijke verssector. Deelnemers jonger dan 25 jaar doen mee met de juniorenwedstrijd. 

Men kan producten inzenden voor de volgende groepen en rubrieken:

 

A Worst- en vleeswaren productgroep

A1 Gedroogde en/of gerookte rauwe vleeswaren

A2 Gekookte, gegrilde en/of gebraden vleeswaren

A3 Gekookte worstsoorten

A4 Rookworst

A5 Verduurzaamde worstsoorten

A6 Leverworst- en bloedworstsoorten

A7 Grillproducten  A7 Grillproducten

A8 Specialiteiten en paté’s

 

B Traiteur productgroep

B1 Soepen 

B2 Snacks

B3 Salades en maaltijdsalades  

B4 Ovenschotels, maaltijden, maaltijdcomponenten 

 

C. Presentatie productgroep

C1 Vers vleesschotel zoals gourmet, barbecue, fondue, steengrill etc.

C2 Koud buffet schotel

C3 Vet- en sierstukken

C4 Geschenkideeën

De keuring

Producten worden beoordeeld op uiterlijk aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, en consistentie. Na de wedstrijd ontvangen alle deelnemers een juryrapport en het eventueel behaalde certificaat aangevuld met een compleet uitgewerkte reclamecampagne. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 30 september om 13.00 uur op het Slavaktoplein. 

Voordelen deelname

De jurygroep, bestaande uit drie versspecialisten en een arbiter, heeft een top vijf opgesteld van voordelen bij deelname aan een vakwedstrijd:

1. efficiënt inrichten van het productieproces

2. promotie en reclame voor het product en het bedrijf

3. vergroten van vak- en innovatiekennis

4. consumentgerichter produceren

5. stimulans voor hygiëne, zorgvuldigheid en netheid

Op www.slavakto.nl staan onder meer het reglement en een inschrijfformulier. 

 
 

Altijd op de hoogte blijven?