Habo Vleesspecialiteiten bouwt nieuwe fabriek

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

SCHIJNDEL – Vleeshandel Bozelie in Schijndel gaat uitbreiden. Eigenaar Harold Bozelie gaat in zijn bedrijf 'Habo Vleesspecialiteiten' ambachtelijke vleesproducten maken.

SCHIJNDEL – Vleeshandel Bozelie in Schijndel gaat uitbreiden. Eigenaar Harold Bozelie gaat in zijn bedrijf ‘Habo Vleesspecialiteiten’ ambachtelijke vleesproducten maken.

Ook wil hij de productie van een enige tijd geleden overgenomen snackfabriek in Vlijmen naar Schijndel halen.

De bouw- en sloopvergunning liggen inmiddels klaar en de sloop van een deel van het pand, dat inmiddels leegstaat, is begonnen. Bozelie gaat van 260 vierkante meter naar 450 vierkante meter.

Buren

Bozelies uitbreidingsplannen vallen overigens niet in goede aarde bij zijn buren. Zij hebben een procedure aangespannen bij de gemeente. De familie in kwestie vindt dat het uitzicht wordt verpest door de nieuwbouw en het woongenot vermindert. Ook vrezen zij overlast door lawaai van koelinstallaties en transport.

Ruimtegbrek

Bozelie zegt in het Brabants Dagblad ‘de situatie te begrijpen’, maar er niets aan te kunnen doen.

Zijn bedrijf, waarin zich tot een half jaar geleden de vleesgroothandel 'Vleeshandel Bozelie' bevond, staat op de plek waar zijn vader opgroeide. Vanwege ruimtegebrek verhuisde de vleesgroothandel naar Helmond. ‘We zijn samengegaan met een ander bedrijf en hebben daar zestienhonderd vierkante meter tot onze beschikking.’

Lees ook:

Vleesch du Bois krijgt mogelijk dwangsom (24 november 2008)

Werkgroep: 'Esbro moet verhuizen' (18 november 2008)

Bouwer vleesmachines moet weg (14 november 2008)

Geertsen Vlees breidt uit (18 oktober 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Meer berichten over uitbreidingen


Altijd op de hoogte blijven?