Gratis lunch voor Zwollenaren

19 augustus 2014 Eric Schuurman

Inwoners van Zwolle kunnen zich op 20 september tegoed doen aan een gratis lunch, bereid met voedsel dat normaal gesproken in de prullenbak zou zijn beland.

Nog steeds wordt bijna een derde van al het geproduceerde voedsel verspild. Damn Food Waste vraagt met een tour door Nederland aandacht voor dit probleem. Er wordt een lunch bereid met producten die anders niet op ons bord zouden zijn beland. Iedereen is welkom om gratis mee te lunchen op het Grote Kerkplein tussen 12:00 en 16:00 uur.

Naast een gratis lunch voor meer dan duizend mensen, zal er een markt zijn van Overijsselse initiatieven en Foodguerrilla's, die zich hard maken tegen voedselverspilling. Ook is er live muziek. Iedereen is welkom om langs te komen, aan te schuiven en mee te eten van de gratis lunch tegen voedselverspilling.

De ingrediënten voor de lunch komen zoveel mogelijk uit de regio Overijssel en hadden anders het bord niet bereikt. Vaak hebben ze een plekje, zijn ze niet het juiste formaat of zijn ze verkeerd gelabeld. Damn Food Waste maakt van deze groenten een lekkere lunch en laat daarmee concreet zien hoe zonde het is om goed voedsel te verspillen.

Het programma zal de komende tijd worden onthuld op facebook en op de website www.damnfoodwaste.com.

Altijd op de hoogte blijven?