Gert-Jan Oplaat naar NVP

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

BARNEVELD – Oud-VVD-kamerlid Gert-Jan Oplaat komt in het regiobestuur Noord van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP).


BARNEVELD – Oud-VVD-kamerlid Gert-Jan Oplaat komt in het regiobestuur Noord van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP).


De vakbond is verheugd over de komst van het voormalige lid van de Tweede Kamer en vindt dat hij met zijn bestuurlijke ervaring, zijn ingangen in politiek Den Haag en Europa en zijn kennis van de pluimveesector een zeer welkome aanvulling is.


Oplaat komt van een boerenfamilie uit Markelo. In 1982 werd hij deelgenoot van een groot agrarisch bedrijf dat gespecialiseerd is in dierveredeling. Daarnaast was hij gemeenteraadslid, tot hij in 1998 in de Tweede Kamer kwam.


Hij kwam eerder in het nieuws wegens mogelijke belangenverstrengeling. Zo pleitte hij voor de komst van mestverwerker Fibroned naar Apeldoorn, terwijl zijn broer, die pluimveehouder is, voor zijn mestafzet een contract zou hebben afgesloten met dit bedrijf.


Ook is hij meermalen bedreigd door dierenactivisten, onder meer door de Club Dieren Welzijn.


Het bestuur heeft al positief op de komst van Oplaat gereageerd. De leden moeten tijdens de algemene ledenvergadering nog officieel instemmen met de voordracht.


Lees ook:

VVD-kamerlid bedreigd door Club Dieren Welzijn (8 september 2006)


Pluimveevakbond krijgt zetel in PPE (23 maart 2006) 



Altijd op de hoogte blijven?