Gelderland hofleverancier Tweede Kamer Barbecue 2014

3 juli 2014 Eric Schuurman Terwijl slager Huub Oudshoorn goedkeurend toekijkt, schept CDA-voorman Sybrand Buma zijn bordje nog eens vol.

Het is al jarenlang een traditie: de afsluitende barbecue voor Kamerleden op het Binnenhof in Den Haag. Voor het 37ste jaar komt het vlees donderdag uit Gelderland: chefkok Huub Oudshoorn uit Voorthuizen en keurslager Jan Joosten uit Barneveld zijn verantwoordelijk voor de festiviteiten.

'Als je 37 jaar steeds mag terugkomen vind ik dat wel een enorme eer', aldus Oudshoorn. 'Dan doe je niets verkeerd.' Het is overigens een behoorlijke operatie, woensdag is het vlees al richting Den Haag vertrokken om donderdag op tijd uitgeserveerd te worden. Oudshoorn: 'We hebben toch 350 gasten, dus om alle risico's te vermijden zorgen wij ervoor dat alles perfect op tijd klaarstaat.'

Wie denkt dat de mannen met sappige roddels weer richting Gelderland gaan komen van een koude kermis thuis. 'Het is jaarlijks zo dat ik de gasten ontvang en dan maak ik een rondje langs de barbecue. Dat is nou eenmaal zo, als je in die kringen mag werken, dan is toch een beetje privacy nodig', aldus Oudshoorn. 'Laat ik dan maar zwijgen.'

Overigens kwamen de spareribs in Den Haag van Spare Ribs Trophy-winnaar William Hermanusssen uit Overasselt, ook al Gelderland. (Bron: Omroep Gelderland)

Altijd op de hoogte blijven?