EU-regio's willen agrifood-sector versterken

13 augustus 2012 redactie

WAGENINGEN - Acht Europese regio's die zich profileren op het gebied van voeding gaan samenwerken om de concurrentiekracht op de wereldmarkt te vergroten. Sinds 1 januari werken ze samen in het project Food Innovation Network Europe. Oost-Nederland is vertegenwoordigd met Food Valley.

Het project is geïnitieerd door de Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland, Food Valley en Wageningen Universiteit en Researchcentrum. Bedrijven en onderzoeksinstellingen kunnen in het project samenwerken met andere ondernemers en kennisinstellingen uit de sterke Europese agrifood regio's. Met name Research & Development en innovatie staan daarbij centraal.

Allereerst wil FINE aanbevelingen formuleren om investeringen in R&D te verhogen en innvoatie te stimuleren. De agrifoodsector investeert in vergelijking met andere sectoren relatief weinig in onderzoek en ontwikkeling. Dat moet anders, wil de sector op de wereldmarkt kunnen concurreren. De tweede doelstelling is het formuleren van een R&D-actieprogramma voor interregionale samenwerking.

De startbijeenkomst is op 2 en 3 februari in het Provinciehuis in Arnhem.

Altijd op de hoogte blijven?