Duizenden kilo's vlees in grootste pan soep ooit

attachment-001_food-image-VLS4010I01

CARACAS – Tweeduizend kilo rundvlees en drieduizend kilo kip is dit weekeinde, in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, verdwenen in een pan soep.

CARACAS – Tweeduizend kilo rundvlees en drieduizend kilo kip is dit weekeinde, in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, verdwenen in een pan soep.De pan soep is volgens voedselminister Rafael Oropeza de grootste pot ooit in de wereld bereid. In totaal ging er 15.000 liter soep in de pan, genoeg om zo’n 70.000 mensen te eten te geven.


Het Guinness Book of Records is bezig de recordpoging te verifiëren. Het vorige record staat op 5.350 liter, bereid in juli, in Mexico.

Lees ook:

Chinezen koken dino-soep (5 juli 2007)

SP lanceert eigen soepmerk (19 oktober 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over soep

Link:

Venezuela

Lees ook
Weivlees van Vleesbedrijf Van Rooij verkrijgbaar via NextDeli

Weivlees van Vleesbedrijf Van Rooij verkrijgbaar via NextDeli

Vleesveebedrijf van Rooij werkt samen met met NextDeli. Slagers kunnen de hele of halve runderen van ‘Weivlees’ voortaan aanschaffen via dit E-commerce platform voor versspeciaalzaken.

Nieuw Belgisch rundvleeslabel gelanceerd

Nieuw Belgisch rundvleeslabel gelanceerd

In het Waalse Fernelmont, vlakbij Namen, is op 26 april het nieuwe label Pré de chez nous gelanceerd. Een nieuw Belgisch label voor lokaal en duurzaam rundvlees. De Belgische ambachtelijke slagers gaan de producten met dit label verkopen.

Nieuwe opsporingstechniek NVWA vindt medicijnresten in rundvlees

Nieuwe opsporingstechniek NVWA vindt medicijnresten in rundvlees

Met een nieuwe detectiemethode in een onderzoeksproject heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) medicijnresten in rundvlees aangetroffen. Het gaat volgens NVWA om beperkte overschrijdingen die een minimaal risico voor de volksgezondheid kunnen geven. Het vlees is daarom uit de markt gehaald.