BKC international failliet

25 augustus 2014 Klaas van der Horst

Kalverslachterij en vleesverwerker BKC International is failliet. De rechtbank Overijssel heeft het faillissement van de onderneming uitgesproken.

BKC International startte in het najaar van 2011 als nieuwe speler in de kalfsvleessector. Het wilde een alternatief zijn voor de grote integraties en had grote ambities. De meeste projecten van het bedrijf kwamen echter niet van de grond, zoals een totale keten, waarbij  ook de mest van de kalverhouders zou worden verwerkt in ruil voor goedkope energie.

De slacht vond in eerste instantie plaats in het Duitse Legden, het vlees werd verwerkt in Olst. De laatste tijd werd de slacht deels verplaatst naar Slachterij Hilckmann in Nijmegen en sinds afgelopen voorjaar naar Van Hattem in Doordewaard. Het bracht allemaal geen verbetering in de resultaten. Berichten doen de ronde dat personeel de laatste maanden al niet meer is betaald. Directeur Maikel Speijers wilde donderdag geen commentaar geven op de geruchten. In de loop van de dag werd echter het faillissement uitgesproken.

Altijd op de hoogte blijven?