Binnenhof barbecue sluit parlementair jaar af

13 augustus 2012 Edwin Rensen

DEN HAAG - Met de 35ste Binnenhof barbecue wordt donderdag 5 juli door bewindslieden, leden van de Eerste Kamer, Europarlementariërs en leden van de Tweede Kamer het parlementaire jaar afgesloten.

DEN HAAG - Met de 35ste Binnenhof barbecue wordt donderdag 5 juli door bewindslieden, leden van de Eerste Kamer, Europarlementariërs en leden van de Tweede Kamer het parlementaire jaar afgesloten.

De barbecue is een initiatief van het Productschap Vee en Vlees (PVV) en het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE), namens de gehele (pluim)vee-, vlees- en eiersector.

Op de barbecues liggen producten van eigen bodem. Ze komen deels van biologische-, scharrel- of duurzame concepten, zoals het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Er zijn gemarineerde shasliks van rund- en kalfsvlees, varkenssaté's, lamskoteletjes, drumsticks, worstjes en mini-hamburgers.

Bijzonder zijn de lekkerste spare-ribs van Nederland, waarmee slager Marco Jurriëns uit Epe de Spare-rib Trophy 2012 van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie won. Daarnaast worden ook groentespiesen, vis- en garnalenspiesen, paella, salades, rauwkost en eieren geserveerd.

Lees ook:
Slager Horst bij parlementaire barbecue

Altijd op de hoogte blijven?