Biefstukicoon Loetje overleden na val in restaurant

Loetje-272x201

Loetje Klinkhamer, oprichter van biefstukrestaurant Loetje, is op 83-jarige leeftijd overleden na een fatale val van de trap in een van de Loetje restaurants.

Klinkhamer kwam ongelukkig terecht en overleefde de val niet, zo meldt dagblad De Telegraaf. Donderdag 2 maart werd in besloten kring afscheid genomen van de oprichter van het biefstukkenrestaurant.

Loetje

In de Johannes Vermeerstraat in Zuid opende Klinkhamer zijn eerste restaurant. Zo’n 40 jaar geleden was Café Loetje een buurt- en biljartcafé in Amsterdam Zuid, waar ook wel een uitsmijter, een bal gehakt of een portie kaas genuttigd kon worden. Toen bleek dat er steeds meer en meer behoefte was aan een ‘echt’ avondmaal, werd de ossenhaasbiefstuk geïntroduceerd.

Biefstuk

De slagersachtergrond van Klinkhamer kwam goed van pas. De biefstuk werd een groot succes. De biljarttafels maakten plaats voor gewone tafels en het ‘nieuwe’ eetcafé zat iedere dag vol met liefhebbers van ‘de biefstuk van Loetje’.

Loetje telt vandaag de dag verschillende restaurants, hotels en zalen. Geen Loetje is hetzelfde, maar overal serveren ze de traditionele Loetje Biefstuk op dezelfde wijze. Loetje Zuidas wordt het nieuwste project. Plan is dat deze locatie eind 2017 de deuren opent.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Slagerij de Beurs maakt duurste stamppot ter wereld

Slagerij de Beurs maakt duurste stamppot ter wereld

Truffel, rookworst van Chaams hoen en kreeft. Dat zijn de ingrediënten van de duurste stamppot ter wereld ontwikkeld door chefs Timo de Beurs en Samuel Levie. De stamppot staat 30 november op de kaart van Restaurant Slagerij de Beurs voor het bedrag van 1200 euro.

Bon Chef! De Swaen van Cas Spijkers - Reinold Vugs

Bon Chef! De Swaen van Cas Spijkers - Reinold Vugs

Hotel-restaurant De Swaen in het Brabantse Oisterwijk is in de jaren tachtig een heuse culinaire hotspot waar veel van de nu bekende chefs (Jonnie Boer, Sergio Herman en Margo Reuten onder andere) en – inmiddels Meester Patissiers – Rudolph van Veen en Robèrt van Beckhoven hun eerste belangrijke stappen op het culinaire vakgebied zetten

Braziliaanse Biefstukjes

Braziliaanse Biefstukjes

AVO inspireert de slager met lekkere en verrassende recepten, zoals dit recept voor Braziliaanse Biefstukjes.