KEULEN - Bij de uitreiking van de Anuga FoodTec Awards viel het Nederlandse bedrijfsleven buiten de prijzen. Duitse bedrijven deden het het best met zeven awards.
Onder de prijswinnaars bevonden zich de Finse zuivelaar Valio met een procede waarmee lactose uit melk verwijderd kan worden, een extrusieproces van Buehler waarmee vitaminegehalte in rijst mee kan versterkt en geïmpregneerde 'high barrier worst casings'.
De prijswinnaars zijn:
Goud:
Alpma Alpenland Maschinenbau, Duitsland
Hochland Polska, Polen
Met: Formatic kaas portionnering
Buehler AG, Zwitserland
Met: Extrusieproces ter versterking van vitaminegehalte in rijst
Valio Ltd, Finland
Met: Technologie om lactose uit melk te halen
Krones AG , Duitsland
Molkerei Gropper, Duitsland
Met: Aseptische 'rainbow filler' voor verschillende zuivelsmaken in eenzelfde proces
World Pac International, Liechtenstein
Met: Geimpregneerde 'high barrier worst casings'
Zilver:
Gebrüder Abraham Schinken GmbH, Duitsland
Met: High-pressure processing van verpakte ham
K-Robotix, Duitsland
Homann Feinkost, Duitsland
Met: Robotik-Pack-Line, waarmee verschillende producten bij elkaar worden verpakt terwijl zij gescheiden blijven