Aandeelhouders Stork eisen verkoop Food Systems

13 augustus 2012 redactie

De grootaandeelhouders van Stork willen dat Food Systems wordt verkocht.NAARDEN - De twee grootaandeelhouders van Stork eisen dat de divisie Food Systems onmiddellijk wordt verkocht.

De investeringsmaatschappijen Centaurus Capital en Paulson & Co willen in een buitengewone aandeelhoudersvergadering het opsplitsen van de onderneming aan de directie opleggen. Die vergadering moet uiterlijk 19 oktober plaatsvinden.

Stork Food Systems ontwikkelt industriële systemen en installaties voor het verwerken van melk, vruchtensappen en andere voedingsmiddelen, pluimvee, roodvlees en het convenience food. De groep realiseerde vorig jaar een omzet van 171 miljoen euro.

De grootaandeelhouders vinden dat Stork zich louter met de bouw van vliegtuigonderdelen en andere activiteiten in de lucht- en ruimtevaart gaan bezighouden. Ook de divisies Print en Technical Services moeten worden verkocht.

Stork verbaast zich erover dat Paulson en Centaurus hun standpunt niet eerder kenbaar hebben gemaakt. De directie zegt zich te beraden op een reactie.

Centaurus en Paulson bezitten 31,4 procent van Stork en zeggen gezamenlijk te blijven optreden. De onderneming belegde dinsdag al een buitengewone aandeelhoudersvergadering waarin aandeelhouders uitleg kregen over een onderzoek naar een beursexit. Dat onderzoek resulteerde in het handhaven van de beursnotering.

Lees ook:
Stork blijft zelfstandig (07-07-2006)
RnA en Stork winnen World Poultry Awards (17-05-2006)
Stork gelooft in integrale aanpak (04-04-2006)

Altijd op de hoogte blijven?