Chef-kok wil record vestigen met duurste en mooiste hamburger

Hamburger-272x172

In het kader van ‘International Hamburger Day’, wil hamburgerkoning Diego Buik op zondag 28 mei een record vestigen. Hij wil niet alleen de duurste hamburger van Nederland maken, maar ook de mooiste. De hamburger wordt onder meer belegd met bladgoud en kaviaar.

‘Deze hamburger wordt met de allerbeste producten ter wereld gemaakt. Ik wil niet alleen de duurste, maar ook de mooiste burger van Nederland creëren’, aldus de chef-kok van South of Houston in Den Haag. ‘Ik hoop hiermee het record te verbreken van duurste hamburger van Nederland, maar misschien zelfs wel van de wereld.’

Op de hamburger liggen de duurste ingrediënten. Van bladgoud tot kaviaar en van Wagyu tot Oosterscheldekreeft én natuurlijk een plakje truffel. Diego Buik gaat de uitdaging aan op de creatieve broedplaats Het Hembrugterrein in Zaandam. Bezoekers van het event krijgen een mini-versie van de hamburger om te proeven. De hamburger waar het allemaal om draait, moet die dag vooral mooi zijn, vertelt Buik.

Hamburgerkoning

Diego-Buik-210x300 Diego Buik, ook wel bekend als de hamburgerkoning, werkt sinds 3 mei als chef-kok bij South of Houston in Den Haag. Buik werkte tot voor kort bij Capriole Café in dezelfde stad. In een video kondigde hij zijn transfer op social media aan.

Buiks liefde voor hamburger gaat diep. Een tatoeage ervan siert zelfs zijn arm. ‘Mijn collega’s zeggen altijd dat er in plaats van bloed, ketchup door mijn aderen stroomt’, zo vertelde hij in een eerder interview aan Misset Horeca. Begin april serveerde Buik ter ere van de in totaal 15.000 verkocht burgers, limited editions hamburgers bij Capriole Café in Den Haag. ‘Eén keer worden deze hamburgers gemaakt en daarna nooit meer.’

Passie voor hamburger

Zijn liefde voor de hamburger ontstond in Londen waar hij twee jaar als souschef werkte bij Soho House. ‘De burgertrend was daar upcoming. Vond dat super. Terug in Nederland wilde ik daar iets mee doen. De trend was hier nog niet zichtbaar.’ Bij Eetcafé Opa in Rotterdam zette hij zijn eerste eigen burger op de kaart. Later volgde Stroom in Rotterdam. Het mocht geen standaard burger worden. ‘Daar is de echte Gourmet Burger ontstaan. Ben gaan zoeken naar combinaties, smaken, en combinaties van vleessoorten.’ Het werd een burger van kalf en rund met gebakken ei en hollandaise saus. De burger leverde zelfs een prijs op. In 2015 werd deze verkozen tot ‘Beste hamburger van Rotterdam. ‘Sindsdien ben ik me vol gaan concentreren op de burger en is de liefde alleen maar gegroeid en heb ik altijd de burger op de kaart gezet in de zaken waar ik ging werken.’

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Slagerij de Beurs maakt duurste stamppot ter wereld

Slagerij de Beurs maakt duurste stamppot ter wereld

Truffel, rookworst van Chaams hoen en kreeft. Dat zijn de ingrediënten van de duurste stamppot ter wereld ontwikkeld door chefs Timo de Beurs en Samuel Levie. De stamppot staat 30 november op de kaart van Restaurant Slagerij de Beurs voor het bedrag van 1200 euro.

Hybride - Combineren kan je leren

Hybride - Combineren kan je leren

De meeste consumenten die minder vlees gaan eten zien twee mogelijkheden: vaker het vleescomponent volledig weglaten óf het vleesproduct vervangen door een vegetarisch alternatief. Wat ook kan, maar nog niet veel gebeurt, is kiezen voor een hybride vleesproduct.

Slagerij van Hest viert gouden medaille Wüst met speciale hamburger

Slagerij van Hest viert gouden medaille Wüst met speciale hamburger

Ireen Wüst won vorige week voor de zesde keer een gouden medaille op de Olympische Spelen. Keurslagerij van Hest uit Goirle, de geboorteplaats van Wüst, viert dit met de speciale Olympische Wüstburger.