Samen sterker

Vleesmagazine en Vlees+

Het beste van twee werelden. Dat doel hadden we voor ogen toen we Vleesmagazine binnen onze uitgeverij erbij kregen. Jarenlang bestonden Vleesmagazine en Vlees+ naast elkaar en hadden beide titels hun eigen sterke kanten. We bedanken daarvoor alle medewerkers bij de vorige uitgever van Vleesmagazine die daar jarenlang met hart en ziel voor gezorgd hebben. Maar twee titels binnen dezelfde branche voort laten bestaan, kan in deze tijd financieel niet meer. En belangrijker nog: we denken dat u ook beter gebaat bent bij één vakblad vol mooie reportages, inspirerende recepten, informerende artikelen en columnisten die u aan het denken zetten. Dat bieden wij u vanaf nu. Met bekende gezichten uit beide titels, met rubrieken die u al kent. Met de naam Vleesmagazine omdat die titel zo’n historie heeft dat we daar niet aan voorbij wilden gaan. En met de vormgeving van Vlees+ omdat die stijl volgens ons het beste bij het blad past.

In deze eerste editie ‘samen’ ziet u niet gelijk alle vertrouwde gezichten terug omdat we door het samenvoegen zo’n rijkdom aan columnisten en receptenschrijvers hebben dat we ze niet allemaal elke editie aan het woord kunnen laten. Maar in de loop van het jaar ziet u Hans de Goeij, Jan Nederhoed, Herman Ter Weele, Wouter van de Veen, Franny van Linschoten-de Jong, Gert Jan Kiers, Carla van Eijk en Janine van der Geest allemaal terug. We zijn blij dat zij zich in willen blijven inzetten voor Vleesmagazine. Ook SVO vakopleiding food blijft bijdragen, net als Jack en Kees Smit over wetgevings-nieuws, Gerrit van den Berg over financiële zaken en Yvon Bemelman over kwaliteitszorg en de Warenwet. Zo vullen we elke editie met vak- en ondernemersartikelen. Daarbij zien we het vak breed, de hele branche, dus ook de industrie komt aan bod. Niet in een apart katern, maar als onderdeel van het blad, zoals het onderdeel is van de branche. En om voor al deze informatie genoeg ruimte te hebben, wordt Vleesmagazine dikker: acht keer per jaar liggen er 52 pagina’s bij u op de mat. En deze eerste feestelijke keer zelfs 60! Ik hoor heel graag wat u ervan vindt.

Meer over
Lees ook
Nieuw elan

Nieuw elan

Het nieuwe kabinet gaat veel investeren de komende periode. Toch zijn er terechte zorgen over onder meer koopkracht, het milieu en het tekort aan medewerkers in allerlei sectoren. Punten waar het kabinet nog antwoorden op moet formuleren. Met nieuw elan graag, zoals ons beloofd is, want daar zit ik eerlijk gezegd wel op te wachten.

Gefeliciteerd

Gefeliciteerd

Een beetje een ongebruikelijke kop voor een column, maar de wens is de vader van de gedachte; vandaar dat ik Alea Publishers van harte feliciteer met de overname van Vleesmagazine. Het woord ‘overname’ klinkt misschien in deze een beetje negatief en zo bedoel ik het beslist niet; ik zie het als een samenwerking.

Mooie titel

Mooie titel

U heeft het nieuwsbericht vast op de website of in de nieuwsbrief van Vlees+ voorbij zien komen: “Uitgeverij Alea Publishers neemt Vleesmagazine over van Vakmedianet”. Een mooie nieuwe stap voor onze uitgeverij, voor Vlees+ en voor Vleesmagazine. De geschiedenis van Vleesmagazine gaat ver terug, in een column ten tijde van het 10-jarig...