Gefeliciteerd

Jan nederhoed_foto Koos

Een beetje een ongebruikelijke kop voor een column, maar de wens is de vader van de gedachte; vandaar dat ik Alea Publishers van harte feliciteer met de overname van Vleesmagazine. Het woord ‘overname’ klinkt misschien in deze een beetje negatief en zo bedoel ik het beslist niet; ik zie het als een samenwerking. Hopelijk ontstaat er een synergie, of met andere woorden: de samenwerking tussen Vlees + en Vleesmagazine zou beter/effectiever moeten zijn dan dat elk vakblad voor zichzelf zou werken. En daaruit voortkomend zou één grote winnaar moeten komen, namelijk u, beste collega.

Natuurlijk begrijp ik ook dat er allerlei commerciële overwegingen aan ten grondslag liggen, dat is logisch. Maar in de eerste plaats ben ik slager en ik redeneer dan ook vanuit die hoedanigheid. Overigens zijn puur zakelijke en commerciële overwegingen niet altijd de beste raadgevers – daar zijn voorbeelden genoeg van te vinden – maar in dit geval geloof ik in een synergie. Veel kennis en kunde komen op deze manier samen. Kennis die we goed kunnen gebruiken om ons vak op een hoog niveau te krijgen en te houden.

Ik hoop – nee, beter nog – ik vertrouw op een succesverhaal. Elke keer een goed vakblad met interessante artikelen, leerzame verhalen en informatie waar u wat mee kunt! Wij, de schrijvers en de samenstellers, gaan in elk geval ons best doen. Wellicht heeft u ook ideeën, vragen, opmerkingen, kritische noten? Laat het ons weten! Samen staan we sterk, dat is synergie en dat moet dan ook de echte doelstelling zijn van deze samenwerking. Bij een mooi vak hoort een goed vakblad en dat kunnen we niet alleen; dat doen we met z’n allen. Alleen op deze manier bereiken we echte synergie en dan wordt 1 + 1 misschien wel 3.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Fan

Fan

Toen ik Gertjan Kiers vroeg een column te schrijven over automatisering en digitalisering, het thema van ditnummer, kreeg ik ongeveer de reactie die ik verwachtte. Gertjan, slager in hart en nieren en nooit te beroerd om zijn ongezouten mening te geven, was op zijn zachtst gezegd weinig enthousiast over de onderwerpkeuze. Ik verheugde me meteen al op...

Droge worst (met berenburg)

Droge worst (met berenburg)

Het is een bekend gegeven dat in het noorden van ons land – en dan met name in Groningen en Drenthe – veel droge worst gegeten wordt. Het veelvuldige gebruik van kruidnagel geeft deze worst z’n karakteristieke smaak maar ook de iets donkere kleur.

De cijfers

De cijfers

Eigenlijk zou deze column over de Slavakto moeten gaan. Dat is ook zo maar dan wel vanuit een ongebruikelijke invalshoek. Terwijl u wellicht in de schitterende nostalgische Werkspoorkathedraal op zoek bent geweest naar nieuwe ideeën en inspiratie, luisterde naar een interessante spreker of gewoon gezellig met collega’s kletste, zat ik thuis met corona.