Gefeliciteerd

Jan nederhoed_foto Koos

Een beetje een ongebruikelijke kop voor een column, maar de wens is de vader van de gedachte; vandaar dat ik Alea Publishers van harte feliciteer met de overname van Vleesmagazine. Het woord ‘overname’ klinkt misschien in deze een beetje negatief en zo bedoel ik het beslist niet; ik zie het als een samenwerking. Hopelijk ontstaat er een synergie, of met andere woorden: de samenwerking tussen Vlees + en Vleesmagazine zou beter/effectiever moeten zijn dan dat elk vakblad voor zichzelf zou werken. En daaruit voortkomend zou één grote winnaar moeten komen, namelijk u, beste collega.

Natuurlijk begrijp ik ook dat er allerlei commerciële overwegingen aan ten grondslag liggen, dat is logisch. Maar in de eerste plaats ben ik slager en ik redeneer dan ook vanuit die hoedanigheid. Overigens zijn puur zakelijke en commerciële overwegingen niet altijd de beste raadgevers – daar zijn voorbeelden genoeg van te vinden – maar in dit geval geloof ik in een synergie. Veel kennis en kunde komen op deze manier samen. Kennis die we goed kunnen gebruiken om ons vak op een hoog niveau te krijgen en te houden.

Ik hoop – nee, beter nog – ik vertrouw op een succesverhaal. Elke keer een goed vakblad met interessante artikelen, leerzame verhalen en informatie waar u wat mee kunt! Wij, de schrijvers en de samenstellers, gaan in elk geval ons best doen. Wellicht heeft u ook ideeën, vragen, opmerkingen, kritische noten? Laat het ons weten! Samen staan we sterk, dat is synergie en dat moet dan ook de echte doelstelling zijn van deze samenwerking. Bij een mooi vak hoort een goed vakblad en dat kunnen we niet alleen; dat doen we met z’n allen. Alleen op deze manier bereiken we echte synergie en dan wordt 1 + 1 misschien wel 3.

Dossiers
Lees ook
Barbecueworst - saté, curry, tuinkruiden en Jalapeño/cheddar

Barbecueworst - saté, curry, tuinkruiden en Jalapeño/cheddar

Laten we hopen dat de ergste COVID-perikelen straks voorbij zijn, zodat we ons weer kunnen richten op echt leuke dingen, zoals barbecueën. Ik hoef u niet te vertellen dat de barbecueworst nog steeds een wezenlijk onderdeel is van menig barbecueparty.

Samen sterker

Samen sterker

Het beste van twee werelden. Dat doel hadden we voor ogen toen we Vleesmagazine binnen onze uitgeverij erbij kregen. Jarenlang bestonden Vleesmagazine en Vlees+ naast elkaar en hadden beide titels hun eigen sterke kanten. We bedanken daarvoor alle medewerkers bij de vorige uitgever van Vleesmagazine die daar jarenlang met hart en ziel voor gezorgd hebben....

Mooie titel

Mooie titel

U heeft het nieuwsbericht vast op de website of in de nieuwsbrief van Vlees+ voorbij zien komen: “Uitgeverij Alea Publishers neemt Vleesmagazine over van Vakmedianet”. Een mooie nieuwe stap voor onze uitgeverij, voor Vlees+ en voor Vleesmagazine. De geschiedenis van Vleesmagazine gaat ver terug, in een column ten tijde van het 10-jarig...