Slicen van vlees(waren) zonder tussenfolie

Multivac slicen vleeswaren_8-6 nb

Met het innovatieve spraysysteem: Sustainable Liquid Interleaving, introduceert MULTIVAC een duurzame oplossing voor het verpakken van dun gesneden of zeer kleverige producten. De conventionele tussenfolie tussen de plakjes is hierbij niet meer nodig en dat reduceert het verbruik van plastic tijdens het verpakken tot het absolute minimum.

Tailormade toepassingen in het Center of Excellence

Het nieuwe systeem kan in bestaande slicerlijnen worden geïntegreerd en is met onmiddellijke ingang beschikbaar voor individuele tests en productontwikkeling in MULTIVAC's nieuwe Center of Excellence voor Slicers & Automation Solutions. 

Voedingsproducenten kunnen zelf de voordelen van de nieuwe oplossing ervaren: "We willen Sustainable Liquid Interleaving aan onze klanten aanbieden als een aanvullende innovatie voor de duurzame verwerking en verpakking van hun producten. Daarom worden ze uitgenodigd om een indruk te krijgen van onze innovatieve oplossing in ons nieuwe Center of Excellence for Slicers & Automation Solutions," legt Manfred Achenbach, Senior Vice President van de Business Unit Slicing, uit. "Daar testen we met hun eigen producten om een op maat gemaakt systeem te ontwikkelen, dat perfect is afgestemd op de specifieke productkenmerken en de vereisten van hun slicingoplossing."

Ga voor meer informatie naar de website van MULTIVAC

Lees ook
Diederik Spaan: ‘Ons vleeswarenmeubel is dé blikvanger’

Diederik Spaan: ‘Ons vleeswarenmeubel is dé blikvanger’

Na 22 jaar was Slagerij Ariesen toe aan een nieuwe inrichting. Hierbij moest volgens eigenaar Diederik Spaan ambacht en presentatie centraal staan. Dat is uitstekend gelukt. Tussen de houten, marmeren en granieten tinten komt de kleur van het vlees prachtig tot z’n recht. De grootste blikvanger in de winkel is echter het vleeswarenmeubel, dat maar liefst...

‘Invriessnelheid massief karton is 35% korter dan golfkarton’

‘Invriessnelheid massief karton is 35% korter dan golfkarton’

Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat er een groot verschil is in vriessnelheid- om een versproduct in te vriezen - tussen gesloten massief kartonnen en golfkartonnen verpakkingen. Dat is te verklaren omdat massief karton in tegenstelling tot golfkarton geen isolerende eigenschappen heeft. De gemiddelde tijd die nodig is om -3° C te bereiken (vanaf...

Training ‘Worstmakerij Basis’ start dit najaar weer bij SVO

Training ‘Worstmakerij Basis’ start dit najaar weer bij SVO

De training ‘Worstmakerij Basis’ gaat in september en oktober weer van start op de locaties Rijswijk en Zwolle van SVO. Alle facetten van de worstmakerij komen in deze training naar voren die goed toepasbaar zijn in de slagerij. Heb je interesse? Er zijn nog plaatsen beschikbaar.In zestien dagen stappen deelnemers in de wereld van worstmaken. De training...