Nieuws
Finalisten Spareribs Trophy 2023 bekend
De tien finalisten van de vakwedstrijd Spareribs Trophy zijn bekend. Het is ieder jaar ‘een hele kluif’ om alle spareribs te keuren, maar de jury was weer onder de indruk van het niveau van de ambachtelijke slagersribs. De lekkerste spareribs zijn verspreid door het land te vinden. Bekende en nieuwe ambachtelijke slagers vormen samen de top 10.
Ter Groene Poorte start met nieuw label FOOD ACADEMY
Op woensdag 1 maart 2023 is in de voedingsschool Ter Groene Poorte de nieuwe FOOD ACADEMY van start gegaan. Met FOOD ACADEMY gaat Ter Groene Poorte opleidingen en masterclasses organiseren die zich specifiek richten op een geïnteresseerd (vak)publiek en foodies die willen bijblijven met trends die vandaag spelen. Ook bedrijven die specifieke opleidingen...
Eerste editie Horeca Vakbeurs Hardenberg in januari 2024
In 2024 lanceert Easyfairs de eerste editie van de nieuwe Horeca Vakbeurs. Die vindt plaats op 29, 30 en 21 januari in Evenementenhal Hardenberg.
Versgroothandel Haarsma krijgt nieuwe merknaam Foodimpuls
Familiebedrijf Haarsma Foodimpuls, met vestigingen in Heerenveen en Ede, wijzigt de naam in Foodimpuls. Deze nieuwe merknaam geldt ook voor Verscentrum Ede, het bedrijf dat eerder door Haarsma is overgenomen. Met de nieuwe naam wil Foodimpuls zijn positie in de markt versterken en verder uitbouwen.
QSTA genomineerd voor de Shopping Awards 2023
De vakjury van de e-commerceprijs Shopping Awards 2023, heeft QSTA, online versmarkt voor foodprofessionals, geselecteerd als één van de drie kanshebbers voor de gouden, zilveren of bronzen award. De winnaars worden op 23 maart bekendgemaakt.
Minder dieren naar Belgische slachthuizen
Bij onze zuiderburen gingen in 2022 minder dieren naar het slachthuis dan het voorgaande jaar. Statbel spreekt van een opvallende daling bij varkens en kippen. De daling van runderen zette al eerder in.
Merendeel vegaburgers supermarkt ongezond
Bijna twee derde van de vegaburgers in de supermarkt zijn niet gezond. De producten bevatten te veel zout en/of verzadigd vet. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
Komt er een Europees label voor duurzaam voedsel?
Het moet makkelijker worden om de milieu-impact van producten te vergelijken, vinden het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Wageningen University & Research (WUR). Wat daarbij zou kunnen helpen is een eenduidig Europees eco-label. De eerste stappen hiervoor zijn gezet.
Cultuurdingetje hè
Hoe kun je de bedrijfscultuur veranderen? Dit lijkt lastig proces, de oude organisatiecultuur zit als het ware in de vloerbedekking. Maaike Thiecke laat in ‘Cultuurdingetje hè’ zien hoe je die oude cultuur uit de vloerbedekking krijgt.
Vlees in de media | Week 8-2023
Interview met Mikel Pouw van Nice to Meat, slager breidt onderneming uit met horeca en vleesvervangers van suikerbiet. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine Editie 1 | februari 2023

Het thema van Vleesmagazine 1 is smaakmakers. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Lees meerSlimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder