Nieuws
Dertien kampioenen bij Vakwedstrijd Slagers Streekproducten
Dinsdag 7 maart vond de prijsuitreiking plaats van de eerste editie van de Vakwedstrijd Slagers Streekproducten. Josja Haagsma van Meat Josja maakte de dertien kampioenen in de verschillende categorieën bekend. Daarnaast kregen de geslaagden van Meester Worstmaken hun certificaat.
Marel en ADM werken samen aan nieuwe innovatiecentrum op Wageningen Campus
Marel, leverancier van geavanceerde voedselverwerkingsoplossingen, en voedingsbedrijf ADM werken samen om een ultramodern centrum voor smaak- en textuurinnovatie te openen op de Wageningen Campus. Naar verwacht opent het innovatiecentrum in de tweede helft van 2024.
COV tekent protest aan tegen maximum temperatuur Veetransport
Minister Adema wil de maximum temperatuur voor veetransport vastleggen op 30 graden Celsius of lager. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) is het hier niet mee eens en tekent samen met de brancheorganisaties in veetransport, de (pluim)veehouderij en de varkenshouderij (POV) protest aan.
Nieuwe naam en bedrijfsstrategie voor voedingsgroep Ter Beke
Het Belgische voedingsbedrijf Ter Beke, eveneens actief in Nederland met productie en verkoop (ook onder de naam Berkhout Langeveld), viert dit jaar zijn 75ste verjaardag. Het bedrijf staat bekend om zijn charcuterie, hartige snacks en bereide gerechten. Het bedrijf kiest nu resoluut voor een nieuw hoofdstuk met een vernieuwde strategie én een nieuwe...
Industrie maakt opleiden en werken in de techniek aantrekkelijker
Bedrijven ervaren een tekort aan personeel terwijl er ruim een miljoen mensen geen werk hebben. Er lijkt sprake van een mismatch. Volgens Gert Jan Braam, Sector specialist Industry, ING Sector Banking, kunnen werkzoekenden sneller terecht in industrie dankzij slimme aanpak. Hij deelt het onderstaande bericht. Ruim een miljoen mensen staan langs...
Familiebedrijf Haarsma wijzigt naam in Foodimpuls
Het familiebedrijf Haarsma Foodimpuls, met vestigingen in Heerenveen en Ede, gaat verder onder de nieuwe naam Foodimpuls. Met één merknaam wil de groothandel in versproducten de positie in de markt versterken en nog verder uitbouwen.
Vlees in de media | week 9-2023
Sharon en haar man hebben acht medailles gewonnen op een Europese slagerswedstrijd in Nederland en Blom’s Slagerij sluit zijn deuren. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.
Finalisten Spareribs Trophy 2023 bekend
De tien finalisten van de vakwedstrijd Spareribs Trophy zijn bekend. Het is ieder jaar ‘een hele kluif’ om alle spareribs te keuren, maar de jury was weer onder de indruk van het niveau van de ambachtelijke slagersribs. De lekkerste spareribs zijn verspreid door het land te vinden. Bekende en nieuwe ambachtelijke slagers vormen samen de top 10.
Ter Groene Poorte start met nieuw label FOOD ACADEMY
Op woensdag 1 maart 2023 is in de voedingsschool Ter Groene Poorte de nieuwe FOOD ACADEMY van start gegaan. Met FOOD ACADEMY gaat Ter Groene Poorte opleidingen en masterclasses organiseren die zich specifiek richten op een geïnteresseerd (vak)publiek en foodies die willen bijblijven met trends die vandaag spelen. Ook bedrijven die specifieke opleidingen...
Eerste editie Horeca Vakbeurs Hardenberg in januari 2024
In 2024 lanceert Easyfairs de eerste editie van de nieuwe Horeca Vakbeurs. Die vindt plaats op 29, 30 en 21 januari in Evenementenhal Hardenberg.
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine Editie 1 | februari 2023

Het thema van Vleesmagazine 1 is smaakmakers. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Lees meerSlimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder