Nieuws
Inschrijving vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2022
De vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt komt er aan. Op 8 september vindt de keuring plaats bij SVO Houten. Organisator Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) roept leden op om zich in te schrijven voor deze wedstrijd.
Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie
De SIAL Paris, internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenbranche, vindt dit jaar plaats van zaterdag 15 oktober tot en met woensdag 19 oktober. De beurs presenteert een kijk op de trends die de wereld van levensmiddelen in 2022 beïnvloeden en gaat op zoek naar de beste innovaties.
Haagse slager tijdelijk gesloten vanwege roetschade
Slagerij Dungelmann in Den Haag moet noodgedwongen tijdelijk de deuren sluiten. Woensdag 1 juni brak er brand uit in de kelder van restaurant Vapiano. Deze grenst aan de kelder van de slagerij, waardoor het roet zich over door het pand verspreidde.
Hanos en Bidfood kiezen voor kip met Beter Leven
Groothandels Bidfood en Hanos hebben Wakker Dier laten weten hun huismerk kipproducten te voorzien van minimaal één Beter Leven-ster. Anne Hilhorst van de dierenwelzijnsorganisatie: “Goed nieuws voor consumenten."
Brand New BBQ
Met de start van het nieuwe BBQ-seizoen verschijnt Brand New BBQ. Het tiende boek in de Smokey Goodness reeks van Jord Althuizen. Hij laat in zijn boek zien hoe je met oude technieken nieuwe smaken kan creëren.
Vleesbranche in de media – Week 22
Eerlijke prijs voor voor veeboeren, vragen over vlees uit het buitenland bij Jumbo en slager Herman ter Weele pver het slagersvak. Wat lezen we de afgelopen week? Een greep uit de media.
NVWA: Extra toezicht op dierenwelzijn bij hoge temperaturen
De zomer komt er aan en dat betekent droog en warm weer. Daarom kondigt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan extra toezicht te houden op de regels voor dierenwelzijn tijdens extreme hitte. Dit gebeurt bij veehouderijbedrijven, in de weide, op verzamelcentra, op slachthuizen en tijdens het transport onderweg.
RIVM: Verlaten ouderlijk huis beïnvloedt vleesconsumptie jongvolwassen
Het RIVM publiceert een nieuw onderzoek naar de vleesconsumptie onder jongvolwassenen (18-35 jaar). Vooral het verlaten van het ouderlijk huis en samenwonen met huisgenoten heeft invloed op de vleesconsumptie.
7 juni start landelijke Week voor de Gezonde Jeugd
De landelijke Week voor de Gezonde Jeugd start komende dinsdag 7 juni. Tot en met 11 juni vraagt het JOGG-werknet extra aandacht voor een gezondere samenleving voor de jeugd. Dit werknet omvat meer dan 200 gemeenten en een honderdtal maatschappelijke organisaties en bedrijven.
Houwers Groep onderdeel van Checkpunt Voedselveiligheidprogramma NVWA
De Privaat Orgaan Controlesystematiek (POC) van de NVWA, waarbinnen Houwers Groep is geaccepteerd, gaat per 1 juni verder onder een nieuwe naam. Het ‘Checkpunt Voedselveiligheidprogramma’ biedt duidelijkheid, is scherp en herkenbaar.
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine Editie 3 | mei 2022

Het thema van Vleesmagazine 3 is maaltijden en salades. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Lees meerMachinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder