Nieuws
Statiegeld op kleine plastic flesjes op 1 juli van start

Statiegeld op kleine plastic flesjes op 1 juli van start

Op kleine plastic flesjes frisdrank en water zit vanaf 1 juli 2021 €0,15 statiegeld. Je herkent de flesjes aan het nieuwe statiegeldlogo (zie afbeelding in artikel). De komende tijd moet blijken of de nieuwe regeling helpt tegen straatafval en of producenten gaan overstappen op andere verpakkingen.

The Pie Room

The Pie Room

Dit kookboek is een ode aan een van de meest iconische Britse gerechten: de pie. In dit boek vind je klassieke, maar ook hartige en zoete pies. Er staan recepten in van de pie dauphinoise, pie gevuld met verschillende curry’s, de echte zalmpie of de klassieke pie met varkensvlees. Natuurlijk ontbreken de zoete taartjes niet: van varianten op de applepie,...

Aldi stapt in 2023 over op Beter leven kip

Aldi stapt in 2023 over op Beter leven kip

Aldi stapt over op kip met het Beter leven keurmerk. Vanaf 2023 hebben alle verse kipproducten in de schappen minimaal één Beter Leven-ster. Dit geldt eind 2021 al voor alle kipvleeswaren. De supermarktketen is de vijfde die deze stap zet. Eerder maakten Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Plus al bekend over te stappen op kip met het Beter leven-keurmerk. ...

Versoepelingen coronamaatregelen op 5 juni

Versoepelingen coronamaatregelen op 5 juni

De regering heeft besloten om op 5 juni de coronamaatregelen te versoepelen. Stap 3 van het openingsplan gaat in. Onder andere musea, theaters en bibliotheken mogen weer open. Wat verandert er voor de bakker, slager, slijter en visspecialist?

Gerard Bakker nieuwe inspecteur-generaal NVWA

Gerard Bakker nieuwe inspecteur-generaal NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) krijgt een nieuwe inspecteur-generaal. De ministerraad heeft ingestemd met de benoeming van Dr. mr. G.J.C.M. (Gerard) Bakker. Hij gaat de functie vanaf 16 augustus 2021 vervullen.

Empack verhuist in 2022 naar Evenementenhal Gorinchem

Empack verhuist in 2022 naar Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Empack verhuist in 2022 plaats naar Evenementenhal Gorinchem. De eerste editie op deze nieuwe locatie is op 5, 6 en 7 april 2022. In de oneven jaren blijft de verpakkingsbeurs plaatsvinden in de Brabanthallen.

ING: Miljardenverschuiving van bestedingen aan eten en drinken door corona

ING: Miljardenverschuiving van bestedingen aan eten en drinken door corona

Door de coronapandemie zijn in Nederland de bestedingen aan eten en drinken verschoven. Uit onderzoek van het ING Economisch Bureau blijkt dat de uitgaven in de horeca daalden, terwijl deze in de supermarkt en speciaalzaken toenamen. Ook online nam een vlucht. De onderzoekers concluderen dat de afzetmarkt voor voedingsbedrijven structureel is veranderd

Samenwerking HAS Hogeschool en Meattech voor vernieuwde cursus Vleestechnologie

Samenwerking HAS Hogeschool en Meattech voor vernieuwde cursus Vleestechnologie

HAS Hogeschool start op 31 augustus 2021 in samenwerking met technologisch platform Meattech de vernieuwde cursus Vleestechnologie. Deze cursus combineert theorie en praktijk en wil technologische verdieping op het gebied van vlees én alternatieve eiwitten bieden. Een bijzonder onderdeel van de vernieuwde cursus is de Meattech Challenge.

Samenwerking Unilever en Enough

Samenwerking Unilever en Enough

Unilever en De Vegetarische Slager gaan samenwerken met foodtechbedrijf ENOUGH (voormalig 3F BIO). Gezamelijk willen de bedrijven nieuwe plantaardige vleesproducten ontwikkelen en produceren.

PALI Group lanceert online platform Smaakvolvlees.nl voor kalfsvlees

PALI Group lanceert online platform Smaakvolvlees.nl voor kalfsvlees

Het Brabantse familiebedrijf PALI Group start 1 juni met Smaakvolvlees.nl. Nederlandse consumenten kunnen met dit platform kennis maken met kalfsvlees.

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Vleesmagazine Editie 3 | mei 2021
Vleesmagazine Editie 3 | mei 2021

Vleesmagazine en Vlees+ gaan samen verder. Één vakblad vol mooie reportages, inspirerende recepten, informerende artikelen en columnisten die u aan het denken zetten. Lees hier het eerste nummer online.

Lees meer
Evenementen

Workshop Zout- en suikerverlaging

17 juni 2021

Lees meer

Cursus Vleestechnologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Levensmiddelenmicrobiologie

31 augustus 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea