Westfort werkt aan gesloten systeem en 'no hands' vrieshuis

27 mei 2020

Westfort Vleesproducten werkt aan een gesloten logistiek systeem en krijgt een zogenoemd 'no hands' vrieshuis. De huidige locatie in IJsselstein (NL) wordt uitgebreid met een centrale verwerkingslocatie en geïntegreerde vriesopslag.

Vleesbedrijf Westfort breidt de locatie in IJsselstein uit naar een oppervlakte van 38.000 m2. Begin maart 2020 is Inther Group begonnen met de installatie en bouw van de nieuwe intralogistiek.

Alle nieuwe faciliteiten komen op één locatie. Doel is de centralisatie de interne logistiek flink te verbeteren. Daarnaast gaan medewerkers werken met de nieuwste vleesverwerkingstechnologieën en kunnen klanten er zeker van zijn dat op de meest efficiënte wijze en volgens de hoogste standaarden aan hun producten wordt gewerkt.

No hands vrieshuis

Een van de bijzondere onderdelen in de totale nieuwbouw is het ‘no hands’ vrieshuis. Vanaf het moment dat de producten ingepakt zijn, komen er in het proces van intern transport, invriezen, sorteren, palletiseren en vriesopslag geen handen meer aan te pas tot aan het moment dat de ingevroren producten verladen worden.

Shuttle-systeem sorteert

Belangrijk onderdeel binnen de logistieke aanpak van het bedrijf is ook het zogeheten AS/RS Shuttle-systeem van Inther Group: individueel ingevroren dozen worden gebufferd voordat deze op pallets gaan. Voor de sortering van deze pallets is een AS/RS Shuttle-systeem van 72 levels geïnstalleerd, verdeeld over 3 gangen. Dit systeem zal straks in een vriesomgeving van -18 graden Celsius alle producten volautomatisch uitsorteren.

In deze onderstaande video is de bouw van het nieuwe systeem te zien

&feature=emb_logo

 
 

Altijd op de hoogte blijven?