Wat betekenen de versoepelingen van de coronamaatregelen in de winkel
Vandaag, 25 februari, gaan de eerder aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen in. Wat betekent dit in de winkel van de bakker, slager, visspecialist, ijssalon en slijter?
1. Mondkapjesplicht
De mondkapjesplicht vervalt. Zowel klanten als personeel hoeven niet langer een mondkapje te dragen.
2. 1,5 meter
Ook de 1,5 meter-regel vervalt. Klanten en personeel hoeven geen 1,5 meter afstand meer te houden. Dit betekent dat ook de beperking van het aantal klanten in de winkel vervalt.
3. Horeca
Voor ondernemers met een horecagedeelte vervalt het maximaal aantal bezoekers en de vaste zitplaats. Ook hoeven ondernemers hun gasten niet meer te controleren op het coronatoegangsbewijs (3G). Dat geldt alleen nog voor locaties waar meer dan 500 mensen binnen zijn.
4. Openingstijden
Ook de beperkingen op de openingstijden vallen weg. De reguliere openingstijden gelden weer.
5. Basisregels
De basisregels blijven wel van kracht. Dit betekent handen wassen, niezen in de elleboog, testen en thuisblijven bij klachten. Daarnaast geldt het advies om afstand te houden en op drukke plaatsen een mondkapje te dragen. Het coronavirus is namelijk niet verdwenen en dit voorkomt verdere verspreiding.
6. Huisregels
Tot slot. Hoewel regels als de 1,5 meter niet meer verplicht zijn, ben je als ondernemer vrij om je eigen huisregels op te stellen. Je kunt dus vasthouden aan een bepaald aantal klanten in de winkel. Zorg alleen wel dat je dit duidelijk communiceert aan je klanten.
Op 15 maart beoordeelt het kabinet de nog geldende maatregelen zoals de mondkapjesplicht in het OV en het testen voor toegang. Lees alle coronamaatregelen op de website van Rijksoverheid.
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
Jubileumeditie Nationale Slagers Vakbeurs in 2023
Dit jaar vindt de dertigste editie van de Nationale Slagers Vakbeurs (NSV) plaats. Een jubileum. Op 25 en 26 september kunnen slagers terecht deze vakbeurs, die dit keer plaatsvindt in de markthal op het Foodcentrum in Amsterdam.
Dertien kampioenen bij Vakwedstrijd Slagers Streekproducten
Dinsdag 7 maart vond de prijsuitreiking plaats van de eerste editie van de Vakwedstrijd Slagers Streekproducten. Josja Haagsma van Meat Josja maakte de dertien kampioenen in de verschillende categorieën bekend. Daarnaast kregen de geslaagden van Meester Worstmaken hun certificaat.
Portobello Chicken
Epos inspireert de vleesspecialist met verassende recepten, zoals dit recept voor Portobello Chicken. Ingredienten 1000 gram Kippendijen (reepjes) 500 gram Roerbakgroente mix 120 gram Epos bistro kruidenolie French sensation (1005539) 16 Portobello’ s Voorbereiding Marineer de kipreepjes met Epos bistro kruidenolie French...