Ook bij de productie van rauwe worstsoorten kunnen vaktechnische problemen voorkomen. In deel 2 aandacht voor de vorm van rauwe worstsoorten.
Ook bij de productie van rauwe worstsoorten kunnen vaktechnische problemen voorkomen. In deel 2 aandacht voor de vorm van rauwe worstsoorten.
De vorm, het model van het product, is van invloed op de verkoopbaarheid. Slordigheden, productiefouten en of onwetendheid kunnen vorm en model negatief beinvloeden.
- Door gebruik van oude, besmette grondstoffen kan extreme gasvorming ontstaan. Deze gassen kunnen het product laten springen of scheuren.
- Het gebruik van oude natuurdarmen of vochtig weggehangen kunstdarmen leidt nogal eens tot overmatig scheuren en/of springen van de darm.
Door te lange en te droge opslag ontstaat een te sterke indroging
- Lang uitwateren is essentieel om een optimale rekbaarheid te krijgen. Minimaal 24 uur.
Download voor meer vaktechnische tips de complete pagina's uit Slagerswereld.nl (nr 8, 29 augustus 2008)
Foto: Koos Groenewold