Vanaf 1 december stopt de vleesproductie bij Promessa. Wel blijft het bedrijf leveren aan supermarkten en blijft ook in Deventer. Dat meldt De Stentor.

Promessa is al vijftig jaar actief in de vleessector. Van Loon Group nam de vleesproducent in 2021 over van Coop Supermarkten. De slagerijafdeling van Promessa levert diverse rund- en varkensvleesproducten aan zo’n 1500 supermarkten. Maar deze vleesproductie is flink afgenomen vertelt Lindsey Kemps, woordvoerder van Van Loon Group aan De Stentor. “Het was niet meer duurzaam het daar te produceren. Dus is het overgeheveld.”

Personeel

Dit besluit betekent dat de vleesproductie bij Promessa vanaf 1 december stopt en de productie voortaan op andere locaties van Van Loon Group plaatsvindt. Bij Promessa werken zo’n 120 medewerkers. Deze kunnen volgens Kemps aan de slag bij de andere onderdelen in Deventer of op een andere locatie. Daarnaast bestaat een groot deel van het personeel uit uitzendkrachten, waar Van Loon Group afscheid van neemt.

Van Loon Group

Van Loon Group is een Brabants familiebedrijf dat bestaat uit Best Star Meat, Verhey Vlees, Van Loon Vlees, Meat Friends, Brandenburg Culinair, Promessa, Enkco, No Meat Today Company, Bonfait en Maître. Van Loon Group biedt een assortiment van vlees(producten), vleesvervangers en maaltijden voor zowel de retail- als de Out of Home-markt, zowel nationaal als internationaal.

Bron: De Stentor

Altijd op de hoogte blijven?