EDE - Het eerste Nationaal Vleescongres Meat the Future, dat vrijdag werd gehouden, blijkt aan een grote behoefte te hebben voldaan. De Nederlandse vleessector nam massaal deel aan het congres.
EDE - Het eerste Nationaal Vleescongres 'Meat the Future', dat vrijdag werd gehouden, blijkt aan een grote behoefte te hebben voldaan. De Nederlandse vleessector nam massaal deel aan het congres.
Bijna tweehonderd belangstellenden kwamen af op het congres dat werd georganiseerd door het vakblad Meat & Meal en Elsevier Congressen. De gemiddelde waardering voor de presentaties en de onderwerpen was hoog, bleek uit een enquête achteraf.
Gemis
Het gemis van een landelijk congres over vlees en vleesproductie in het verleden, bleek groot, zo stelden diverse deelnemers. 'Het is een goede zaak dat er in Nederland ook zo'n congres is. Meestal reizen we met zijn allen noodgedwongen naar het buitenland om dit soort bijeenkomsten bij te wonen', aldus diverse aanwezigen.
Verder werden de combinatie van het geheel, het gekozen thema, de brede insteek, de diverse sprekers, de gelegenheid tot netwerken, de achtergrond informatie, de deskundigheid en brede vertegenwoordiging en de marketing input genoemd als positieve onderdelen.
De presentaties van alle sprekers zijn binnenkort op deze website te downloaden.
Hieronder een foto-impressie van het congres:
Een volle zaal met vleesmensen in De Reehorst in Ede
Hennie Swinkels (r.) pleitte tijdens het dierenwelzijnsdebat tijdens het vleescongres voor het invoeren van een dierenwelzijnsmeter
Ook de netwerkborrel was een succes
Natuurlijk was er goed vlees op het vleescongres
Netwerken is net werken...
De diverse presentaties vielen in goede aarde
De deskundigheid op het vleescongres werd positief ervaren
Koen de Jong van het International Private Label Consult was een van de vele interessante sprekers
Ben Dellaert (PVE) stelde dat het nog steeds goed zit met de vleesconsumptie in Nederland
Dagvoorzitter Ronald Hiel van Schuttelaar & Partners
Patrick Luhrman van Jumbo ging in op het belang van dierenwelzijn bij ondernemen in het vlees. Jumbo wil stoppen met het verkopen van vlees van gecastreerde varkens
Nan-Dirk Mulder (Rabobank) vindt dat vleesbedrijven internationaler moeten gaan opereren als zij willen overleven in de toekomst
De ins en outs van High Pressure Processing kwamen ook aan bod
Harold Rouweler (Enkco) baarde opzien met zijn bekentenis dat Fit & Good het niet heeft gehaald in de supermarkten. Op het vleescongres kondigde hij ook aan dat Enkco met gezondere vleesproducten komt voor de supermarkten.
Hennie Swinkels van VanDrie Group stelde dat MVO in de toekomst MVO 2.0 wordt, waar de burger bepaalt hoe ondernemingen moeten gaan produceren
Lees alle berichten over het Vleescongres 'Meat the Future van 28 maart jl.:
AH subsidieert lage prijs A-merk met huismerk
Dierenwelzijn wordt norm bij productie vlees
Henny Swinkels: burger bepaalt hoe te ondernemen
Supers introduceren gezonder vlees
Jumbo wil stoppen met 'gecastreerd vlees'
Fit & Good van Enkco flopt in supers
Vleesbedrijf moet internationaler opereren
Vlees lijdt niet onder negatieve verhalen
We hebben weer een nieuwe stelling!
'Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.' Stem hier