Vleesbranche in de media – Week 23

Vleeswaren_Topslager Alblas_foto Henk Riswick (VLE 7-2019)

Foto: Henk Riswick

Tips voor de zomer en gastvrijheid, interview met Jaap Korteweg en een kort geding over seperatorvlees. Wat lazen we de afgelopen week over de vleesbranche? Een greep uit de media. 

Gastvrijheid
Gastvrijheid is niet alleen belangrijk voor de horecaondernemer, maar ook voor de versspecialist. Wat kun je doen om je gastvrijheid te verbeteren? Op de website van vakbeurs Horecava staan zeven tips.

Seperatorvlees
Foodwatch spant een kort geding aan tegen de Nederlandse Staat, meldt NOS. De actiegroep vindt dat er te weinig controle i op separatorvlees, het restvlees dat van de karkassen van dieren wordt gespoten.

Koning Willem Alexander
“Koning Willem-Alexander mist de broodjes van slagerij Dungelmann”, kopt het AD. De slagerij is momenteel gesloten vanwege roetschade door een brand bij Vapiano. “Het paleis heeft mij al drie keer gebeld met de vraag wanneer ik weer openga”, vertelt de slager.

Interview Jaap Korteweg
BNR spreek Jaap Korteweg, bekend van de Vegetarische Slager, backstage tijdens het ondernemersevent BusinessBoost LIVE. “De Vegetarische Slager werd een internationaal succes. Nu mikt Jaap Korteweg op een plantaardige alternatief voor kaas.”

Laureaat van de Arbeid 
Jelle Brabants en Evy Wynens van Slagerij Brabants hebben van de Belgische koning de titel van Laureaat van de Arbeid gekregen meldt de Gazet van Antwerpen. “Jelle en ik krijgen nu de titel, maar wij hadden dit nooit waar kunnen maken zonder onze medewerkers.”

Vakantiekrachten
Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) biedt slagers communicatiemiddelen voor een eventuele zoektocht naar vakantiekrachten. “De eindexamens zijn achter de rug en dat betekent dat jongeren weer op zoek zijn naar een vakantie- en/of bijbaan”, aldus KNS.

Tips voor de zomer
De zomervakantie komt er aan en dat betekent vaak minder verkoop. Hoe kun je de verkopen in de slagerij op peil houden? Winkelcoach Caroline Quintijn geeft tien tips. Hoewel geschreven voor het platform Chocolaterie bevat het artikel ook veel bruikbare tips voor de slager.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
‘Blij met verantwoordelijkheid die ik krijg’

‘Blij met verantwoordelijkheid die ik krijg’

Maurits Hein wist na de middelbare school nog niet precies wat hij wilde gaan doen, maar na een zoektocht koos hij vol enthousiasme voor het slagersvak. Hij werkt bij Slagerij Pott en Zoon in Utrecht en volgt bij SVO de mbo-opleiding Verkoopmedewerker slagerij.

Kabinet schrapt verbruiksdrempel TEK

Kabinet schrapt verbruiksdrempel TEK

Het kabinet laat de verbruiksdrempel voor de Tegemoetkoming Energiekosten vervallen. Dit betekent dat ook bedrijven die minder dan 5.000 m3 gas of 50.000 kilowattuur elektriciteit gebruiken in aanmerking komen voor deze steunmaatregel.

Van kop tot staart: varken

Van kop tot staart: varken

Er is in Nederland geen enkel stukje vlees dat zoveel wordt gegeten als dat van het varken. Helaas komt de consument vaak niet veel verder dan de karbonade, sparerib, varkenshaas of schnitzel. Hoog tijd dat dat verandert, vindt slager en auteur Gertjan Kiers.