Vleesbranche in de media – Week 23

Vleeswaren_Topslager Alblas_foto Henk Riswick (VLE 7-2019)

Foto: Henk Riswick

Tips voor de zomer en gastvrijheid, interview met Jaap Korteweg en een kort geding over seperatorvlees. Wat lazen we de afgelopen week over de vleesbranche? Een greep uit de media. 

Gastvrijheid
Gastvrijheid is niet alleen belangrijk voor de horecaondernemer, maar ook voor de versspecialist. Wat kun je doen om je gastvrijheid te verbeteren? Op de website van vakbeurs Horecava staan zeven tips.

Seperatorvlees
Foodwatch spant een kort geding aan tegen de Nederlandse Staat, meldt NOS. De actiegroep vindt dat er te weinig controle i op separatorvlees, het restvlees dat van de karkassen van dieren wordt gespoten.

Koning Willem Alexander
“Koning Willem-Alexander mist de broodjes van slagerij Dungelmann”, kopt het AD. De slagerij is momenteel gesloten vanwege roetschade door een brand bij Vapiano. “Het paleis heeft mij al drie keer gebeld met de vraag wanneer ik weer openga”, vertelt de slager.

Interview Jaap Korteweg
BNR spreek Jaap Korteweg, bekend van de Vegetarische Slager, backstage tijdens het ondernemersevent BusinessBoost LIVE. “De Vegetarische Slager werd een internationaal succes. Nu mikt Jaap Korteweg op een plantaardige alternatief voor kaas.”

Laureaat van de Arbeid 
Jelle Brabants en Evy Wynens van Slagerij Brabants hebben van de Belgische koning de titel van Laureaat van de Arbeid gekregen meldt de Gazet van Antwerpen. “Jelle en ik krijgen nu de titel, maar wij hadden dit nooit waar kunnen maken zonder onze medewerkers.”

Vakantiekrachten
Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) biedt slagers communicatiemiddelen voor een eventuele zoektocht naar vakantiekrachten. “De eindexamens zijn achter de rug en dat betekent dat jongeren weer op zoek zijn naar een vakantie- en/of bijbaan”, aldus KNS.

Tips voor de zomer
De zomervakantie komt er aan en dat betekent vaak minder verkoop. Hoe kun je de verkopen in de slagerij op peil houden? Winkelcoach Caroline Quintijn geeft tien tips. Hoewel geschreven voor het platform Chocolaterie bevat het artikel ook veel bruikbare tips voor de slager.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
INRUILEN WAS NOG NOOIT ZO GUNSTIG

INRUILEN WAS NOG NOOIT ZO GUNSTIG

Doordat energieprijzen sterk stijgen neemt het besparingspotentieel fors toe. Winterhalter speelt hier op in. Alle Winterhalter types zijn namelijk leverbaar met energie-terugwinning. Machines met energie-terugwinning komen in aanmerking voor EIA. Tijdens de Inruilactie van Winterhalter ontvangt u 25% inruilkorting op uw nieuwe vaatwasmachine. Het...

ABN AMRO: winstmarges in food onder druk

ABN AMRO: winstmarges in food onder druk

De stijgende kosten voor energie, grondstoffen en lonen in combinatie met de dalende koopkracht zetten de winstmarges in food onder druk. Dit gaat ten koste van verduurzaming en innovatie in foodsector. Dat blijkt uit de sectorprognose Food 2022-2023 van ABN AMRO.

Vlees in de media - week 46

Vlees in de media - week 46

De hele vleessector worstelt met de hoge energieprijzen, een windmolen op zijn perceel en slachtvisite. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.