Vleesbranche in de media – Week 20

biefstuk bbq_Pixabay

Foto: Jesus González/Pixabay

Een video over een dierenarts in een groot slachthuis, een dichtende poelier en zelfgekweekt bizonvlees in België. Wat kwam er deze week over de vleesbranche voorbij in andere media?

Krapte arbeidsmarkt
Deze week was er veel nieuws over de krapte op de arbeidsmarkt. Er is een overvloed aan vacatures, terwijl er te weinig werknemers zijn melden onder andere NOS, RTL Nieuws, NRC en AD. Op de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek staan alle cijfers.

Dierenarts in slachthuis
NVWA publiceerde op YouTube de video Wat doen dierenartsen in slachthuizen? | Ons Toezicht #3. In deze aflevering laat dierenarts Daphné zien hoe het er in zo’n groot slachthuis aan toegaat.

Slager opent bistro
Marvin de Beer en partner Debbie Balemans openen in Roosendaal naast hun slagerij 't Vleeswienkeltje binnenkort hun bistro De Beenhouwer. “Wie eerst een hapje wil eten of komt borrelen en daarna nog vleeswaren mee wil nemen kan zo van de Beenhouwer naar ‘t Vleeswienkeltje lopen”, meldt BN de Stem.

Opslag varkensvlees
“Nederland slaat meeste varkensvlees op”, kopt Pigbusiness. “Met de aanmelding van 12.512 ton slaat Nederland het meeste varkensvlees (25 procent) op in het kader van de Europese regeling voor de particuliere opslag van varkensvlees (PO).”

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Favoriete bbq-gerechten slager
Slager Pascal van Atelier Dierendonck in Kortrijk deelt op HLN zijn acht favorieten voor de barbecue. “Probeer eens speciale worstjes, bijvoorbeeld met venkel, curry en zongedroogde tomaten.”

Sluiten uit onmacht
Slagerij Beijk sluit na tien jaar noodgedwongen de deuren. Na een storing in het koelsysteem en de vele wegwerkzaamheden in de Torenstraat zagen eigenaren Mandy en Kai geen andere oplossing vertellen ze aan Den Haag FM. “Het is heel moeilijk, ook tegenover de klanten.”

Vijfde beste Belgische slager
HLN spreekt de 25-jarige slager Joran Delbaere na zijn huldiging in het Brusselse Egmontpaleis naar aanleiding van de Meesterschapswedstrijd voor slagers. De jonge Tieltse slager belandde op de vijfde plaats.

Dichtende poelier
Victor Meijer is niet alleen poelier, maar ook poëet. Hij doet mee aan 't Groot Gouds Stadsdichters Gala, de grootste stadsdichterswijdstrijd van het land. “Den Haag heeft geen stadsdichter, maar ik sta er wel namens Den Haag”, zegt hij tegen Den Haag FM.

Belgische bizons
De Gazet van Antwerpen bezoekt hoeveslagerij ’t Gewat in Nijlen waar ze zelfgekweekt bizonvlees verkopen. “De imposante dieren lijken zo weggelopen uit het Wilde Westen, maar grazen gewoon in de weides rond de slagerij.”

Dossiers
Lees ook
Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

In november daalde de inflatie naar 11,2 procent. Maar in vergelijking met vorig jaar betalen consumenten nog altijd veel meer voor hun eten en drinken. Dat blijkt uit een analyse over de maand november van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Data vakwedstrijden KNS bekend

Data vakwedstrijden KNS bekend

Branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert jaarlijks drie vakwedstrijden voor haar leden. De keuringsdata in 2023 voor de Grote Grillworsttest, de Spareribs Throphy en de Lekkerste Bal Gehakt zijn bekend.

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

Veel werkgevers verwachten dat zij in 2023 in de problemen gaan komen vanwege de hoge kosten voor onder andere energie en grondstoffen. Dat blijkt uit een rondgang van UWV langs werkgevers uit onder andere de horeca, detailhandel, landbouw en groothandel.