Vlees van Keten Duurzaam Rundvlees in de winkels

16 oktober 2012 Harrie Leijten

De criteria van Keten Duurzaam Rundvlees zijn gebaseerd op vier transparante uitgangspunten: dierenwelzijn, duurzaamheid, hoge kwaliteit en gehouden in Nederland. Vanuit deze basiswaarden zijn een groot aantal meetbare voorwaarden geformuleerd waaraan de schakels in de keten zich moeten houden. Hierop wordt streng toegezien.

Bij de slagers Wout Sterrenburg te Krimpen a/d Lek, Richard Stekelenburg te IJsselstein, Leo Spronk te Monnickendam, Dirk Spronk te Monnickendam, Rob te Zwanenburg en Van Dusschoten te Valburg is het vlees vanaf nu verkrijgbaar.

Keten Duurzaam Rundvlees is een initiatief gebaseerd op samenwerking tussen Nederlandse vleesveehouders, slachterijen, grossiers, slagers en overige afnemers van rundvee afkomstig van vleesrassen. Het wordt beheerd en bewaakt door Qlip en de stichting KDR.

Meer informatie: www.ketenduurzaamrundvlees.nl

Altijd op de hoogte blijven?