Vlees in de media - week 37

unsplash_barbecue_vlees_in_de_media_37

Komt de lekkerste gehaktbal van Nederland uit Honselersdijk? En wie weet het beste vlees te bereiden op de barbecue? Dit lazen we deze week over de branche.

De Limburger kopt: Hoge energieprijs is een drama voor de slager en de bakker. Afgelopen week heeft keurslager Meat Monkey in Cuijk haar deuren moeten sluiten. Door aanhoudende tekorten aan personeel gooit ook Slager Euterpeplein in Amersfoort het bijltje erbij neer en sluitende deuren van slagerij Vleeschmeester in Emmeloord voorlopig.

Haarlem is de eerste gemeente ter wereld die de reclame op vlees in de publieke ruimte verbiedt. ‘Dutch city becomes world’s first to ban meat adverts in public’ kopte The Guardian. Een goed idee, of bettuteling? Volgens Trouw is het verbod onnodig paternalistisch. Het Noordhollands Dagblad vroeg Haarlemmers wat zij ervan vinden.

In BN DeStem schrijft John Bas de column Een kliekje bleekscheterige betweters misgunt mij vlees’.

Komt de lekkerste gehaktbal van Nederland uit Honselersdijk? Slager Aad Groenewegen is dit jaar een van de tien finalisten in de strijd om de titel ‘beste gehaktbal van Nederland’, schrijft het AD. 5 oktober zal tijdens Slavakto de winnaar bekend gemaakt worden.

Iedereen die graag rauw gehakt eet, heeft zijn favoriete leverancier. Om de discussie voor eens en voor altijd te beslechten, gingen vijf vrienden in Gent op zoek naar het beste ‘gekapt’ van de stad.

De barbecue top tien van Europa bij elkaar in Dongen-Vaart. Teams van ver en nabij wedijveren om uit te maken wie van hen het best een stuk vlees kan bereiden.

In 2025 wil de geitensector alle geitenbokjes grootbrengen tot 10 kilo, waarmee hun vlees geschikt is voor humane consumptie, schrijft nieuweoogst.nl. Op dit moment wordt minder dan 25% van de geitenbokjes grootgebracht.

Indebuurt Vlaardingen interviewt Jordi en Sven van De Holy Hoeve: ‘Eerlijk vlees is gewoon het lekkerst’. Lees het hele interview hier.