Verscherpt toezicht slachterij Gosschalk stopt

Gosschalk Epe

Gosschalk in Epe voldoet weer aan de voorwaarden van regulier toezicht. Gisteren hief de NVWA het verscherpte toezicht op de roodvlees-slachterij op. 

Vanwege zware overtredingen op het gebied van dierenwelzijn, stelde de NVWA op 3 juli 2021 een verscherpt toezicht in; eind augustus mocht de slachterij onder voorwaarden weer opstarten, maar bleef onder verscherpt toezicht staan. Afgelopen december nog werd dit toezicht met drie maanden verlengd, omdat er nog enkele verbeteringen doorgevoerd moesten worden. De NVWA heeft vastgesteld dat deze verbeteringen nu zijn doorgevoerd, waardoor vanaf gisteren het reguliere toezicht weer geldt.

Lisette de Ruigh, directeur Keuren van de NVWA: “Het gaat hier over dieren die met respect moeten worden behandeld tot vlees dat veilig wordt geproduceerd. We zien dat Gosschalk haar verantwoordelijkheid heeft genomen en de noodzakelijke verbeteringen heeft doorgevoerd waardoor het weer onder het reguliere toezicht van de NVWA gaat vallen.”

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Meerderheidsbelang VanDrie Group in Gosschalk

Meerderheidsbelang VanDrie Group in Gosschalk

De VanDrie Group neemt een meederheidsbelang in Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. Beide partijen maken bekend dat zij hiervoor een intentieverklaring hebben ondertekend. De familiebedrijven gaan deze afspraak verder uitwerken. Ook moet de Autoriteit Consument en Markt (ACM) nog goedkeuring verlenen.

Tarieven NVWA wijzigen vanaf 1 januari 2023

Tarieven NVWA wijzigen vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 wijzigen de tarieven van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De kosten die NVWA in rekening brengt voor activiteiten zoals keuringen, herinspecties en systeemtoezicht stijgen voor 2023. Op de website van NVWA staat een overzicht van alle tarieven.

NVWA stelt strenge voorwaarden aan verkoop wildernisvlees uiterwaarden

NVWA stelt strenge voorwaarden aan verkoop wildernisvlees uiterwaarden

Na onderzoek stelt NVWA strenge voorwaarden aan de verkoop van WIldernisvlees. Het vlees afkomstig van runderen die grazen in de uiterwaarden bevat regelmatig te veel dioxine. “Vlees dat voor consumptie wordt aangeboden moet aan de wetgeving voldoen en dus veilig zijn. Dat geldt ook voor zogenoemd wildernisvlees”, aldus NVWA.