Vers Vleesboerderij Savelkouls genomineerd voor Agrarisch Ondernemer van het jaar 2022

Vers Vleesboerderij Savelkouls_foto pb agrarisch ondernemer 2022

Vers Vleesboerderij Savelkouls is genomineerd voor Agrarisch Ondernemer van het jaar 2022. Deze presitigieuze ondernemersprijs voor de agrarische sector wordt in 2022 voor de 26e keer uitgereikt. Donderdag 31 maart maakt minister Henk Staghouwer de winnaar bekend in De Basiliek te Veenendaal.

De titel Agrarisch Ondernemer van het jaar geeft erkenning aan ondernemers die een voorbeeld zijn voor de sector en waar andere bedrijven in de keten door geïnspireerd worden. Een onafhankelijke jury beslist welke ondernemer wint. Naast de titel ontvangt deze winnaar ook een € 12.500. Ook is er publieksprijs, waarvoor online gestemd kan worden.

Vers vleesboerderij Savelkouls

De jury bracht eerder de lijst van tien kandidaten terug naar vijf. Een van deze genomineerden is Vers vleesboerderij Savelkouls. Henri, Jolanda en Lieke Savelkouls in Empel. De onderneming begon als varkenshouderij, maar Henri wilde meer aan de varkens verdienen dus kwam er een boerderijwinkel en slachterij bij. “We verkopen varkensvlees van onze eigen boerderij en we slachten onze varkens zelf. Zo kunnen we onze klanten precies vertellen waar ons vlees vandaan komt”, aldus Lieke in Vleesmagazine 5-2021.

Genomineerden

In de finale neemt is Vers vleesboerderij Savelkouls het op tegen vier andere ondernemers. Dat zijn allereerst De Zeekraal. Gerben en Jolanda Bakker runnen deze zuivelboerderij met schapen in Oosterend. Daarnaast zijn de twee akkerbouwbedrijven Beemster Valery van Bram, Willem en Cees Francis, en Zonnegoed vof van Joost van Strien en Christiaan Feickens genomineerd. En tot slot Kievit biologische groentepakketten en tuinbouw van Sebastiaan Bos. 31 maart weten we wie er met de prijs vandoor gaat.

Agrarisch Ondernemer van het jaar

Agrarisch Ondernemer van het jaar is een initiatief van Boerderij, Groenten & Fruit, Pluimveehouderij en Food&Agribusiness. Deze verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door ABN Amro, De Heus, Nationale Nederlanden en Hardeman Veenendaal.

Wij spraken Lieke Savelkouls vorig jaar over Vers Vleesboerderij Savelkouls en haar opleiding bij SVO vakopleiding Food. Lees dit artikel terug in Vleesmagazine 5 of online.

Naar het artikel
Dossiers
Lees ook
Neem een kijkje bij de varkenshouderij

Neem een kijkje bij de varkenshouderij

The Pig Story organiseert op 10 en 11 september het Weekend van het Varken. Veertien varkenshouders over heel Nederland geven uitleg over de Nederlandse varkenshouderij en organiseren allerlei activiteiten op hun boerenerf.

Minister Staghouwer: Livar-varkens mooi voorbeeld regionale, korte ketens

Minister Staghouwer: Livar-varkens mooi voorbeeld regionale, korte ketens

Vleesbedrijf Livar was donderdag 12 mei het decor voor de viering van het vijfjarig bestaan van de Smart Food Alliance. Minister Staghouwer van LNV bezocht Abdij Lilbosch, waar de varkens van Livar opgroeien. Hij noemde Livar een goed voorbeeld van een bedrijf met regionale, korte ketens.

Vers Vleesboerderij Savelkouls wint publieksprijs Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2022

Vers Vleesboerderij Savelkouls wint publieksprijs Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2022

Vers Vleesboerderij Savelkouls won donderdag 31 de publieksprijs van Agrarisch Ondernemer van het Jaar. De titel ging naar het akkerbouwbedrijf Zonnegoed.