Verkoop biologisch vlees in Amerika stijgt hard
SLAGERSWERELD - Biologisch vlees wordt steeds populairder in de Verenigde Staten. Volgens de Organic Trade Association is de verkoop met 30 procent gestegen.
SLAGERSWERELD - Biologisch vlees wordt steeds populairder in de Verenigde Staten. Volgens de Organic Trade Association is de verkoop met 30 procent gestegen.
Dat meldt het Agrarisch Dagblad. De verkoop van vlees en vis die op biologische wijze zijn geproduceerd, is in 2006 gestegen tot 244,3 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog voor 188,7 miljoen euro aan biologisch vlees verkocht. Vooral biologisch rundvlees is populair, de verkoop daarvan steeg met 34 procent.
Vlees in de lift
De verkoop van andere vleescategorieën nam eveneens sterk toe. Van biologisch gevogelte werd 30 procent meer verkocht, biologisch lamsvlees deed het 21 procent beter. Biologische vis is nog een bijzonder marginale groep, desondanks klom de verkoop met 25 procent.
Bescheiden
Ondanks de sterke stijging van de biologische vleesverkoop, neemt de vleescategorie een bescheiden aandeel in van de totale biologische markt. Niet meer dan 2 procent van de totale biologische productie bestaat uit vleesproducten.
Stijging
De totale biologische categorie zit in de lift in de VS. In 2007 wordt vermoedelijk voor 17,8 miljard euro aan biologische voeding verkocht tegenover 15 miljard euro over het afgelopen jaar. De biologische vleesconsumptie loopt hiermee in de pas.
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
Vlees in de media | week 9-2023
Sharon en haar man hebben acht medailles gewonnen op een Europese slagerswedstrijd in Nederland en Blom’s Slagerij sluit zijn deuren. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.
Het bijzondere vlees van varkenshouder Jaap Frerichs
Noem hem geen biologische varkenshouder. “Want dat ben ik niet”, zegt boer Jaap Frerichs resoluut. Frerichs houdt varkens op zijn eigen wijze. Dat houdt in: op een zo goed en gezond mogelijke manier met je dieren omgaan. Want alleen zo krijg je het beste stuk vlees, is zijn heilige overtuiging.
Biologische varkensvleesketen Der Grüne Weg gestart in Duitsland
De Groene Weg, leverancier van biologisch vlees, betreedt de Duitse markt met Der Grüne Weg. De dochteronderneming startte onlangs met de verwerking van biologische varkens uit Thüringen en heeft nu officieel zijn eerste biologische varkensvleesketen in Duitsland gelanceerd.