'Vegetarische' kip- en lamscouscous

attachment-001_food-image-VLS7532I01

KEULEN - Vegetarische kip- en lamscouscous, dat lijkt elkaar uit te sluiten. De couscous van Nähr-Engel bevat geen vlees en is dus inderdaad vegetarisch. Er zijn alleen aroma's gebruikt die het product een kippen- of lamssmaak geven.

KEULEN - Vegetarische kip- en lamscouscous. Dat lijkt elkaar uit te sluiten. De couscous van Nähr-Engel bevat geen vlees en is dus inderdaad vegetarisch. Er zijn alleen aroma's gebruikt die het product een kippen- of lamssmaak geven.

Producent Nähr-Engel heeft geen erkenning als vleesbedrijf en heeft daarom voor de aroma-oplossing gekozen. Op die manier kunnen ook geen problemen ontstaan met de halalcertificering, meldt evmi.nl


Juliana Botero-Yepes (links) en Anne Masteau van het Duitse Engel Food Solutions.

De core-business van Nähr-Engel zijn producten op basis van aardappelen. Die producten gingen aanvankelijk naar Afrikaanse en Arabische landen, maar zijn nu ook in Frankrijk een succes, legt Juliana Botero-Yepes uit. Er is namelijk veel vraag naar halalproducten.

Nieuw

De couscous is een nieuw product. Het wordt gepositioneerd als on-the-go, maar daar kunnen vraagtekens bij worden gezet. Er moet namelijk aan couscous in de beker kokend water worden toegevoegd en dat moet vervolgens zeven minuten staan.

On-the-go voor mensen die nog even de tijd hebben dus...

Meer over de Anuga 2009:

14 oktober

Meer vlees-verrassingen op Anuga (fotoverslag)

12 oktober:

Vleestrends op de Anuga (fotoverslag)

Wat viel nog meer op tijdens de Anuga? (foto's)

Drukke Anuga geeft hoop

13 oktober:

Anuga: Vion en Zwanenberg in zee met Meatless (foto's)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Anuga

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Het verschil tussen vleeseters, vlees verminderaars en vleesmijders

Het verschil tussen vleeseters, vlees verminderaars en vleesmijders

Het minderen van vlees is vanwege de milieu-en gezondheidsaspecten een hot topic Je hebt groepen die helemaal geen vlees eten zoals de vegetariërs en de veganisten, groepen die minder vlees eten namelijk flexitariërs maar ook nog steeds de echte vleeseters. Vanuit Wageningen University & Research (WUR) zijn er laatst twee studies verschenen waarin het...

Dierloos – Dirk-Jan Verdonk

Dierloos – Dirk-Jan Verdonk

Dierloos van Dirk-Jan Verdonk omschrijft de geschiedenis van vegetariërs en veganisten in Nederland. Hoe ontstond het vegetarisme en veganisme en hoe verliep de ontwikkeling?

Future Food Group lanceert vernieuwde biologische vleesvervangers

Future Food Group lanceert vernieuwde biologische vleesvervangers

Future Food Group start met het merk The Veggie Lovers voor hun biologische vleesvervangende producten. Tijdens Biofach van 26 tot 29 juli worden de vernieuwde producten van Future Food Group onder het merk geïntroduceerd.