In Nijmegen is een ambachtelijke slagerij geopend waar tegelijk ook een bar en restaurant bij zit. Zo kan het vlees uit de slagerij direct worden bereid en geserveerd. In deze ‘slagerij en restaurant in één’, The Black Fox, staat goed en diervriendelijk vlees centraal. Drijfveer is de Amerikaanse vleescultuur waarin de basis en kwaliteit voor de producten centraal staan.
Vlees rechtstreeks van de boer
Het bedrijf werkt nauw samen met een slachterij, Patrick van den Berg, die het vlees rechtstreeks van de boer haalt. “Wij weten precies waar en hoe de dieren geleefd hebben en wat ze hebben gegeten. Hierdoor kunnen wij de perfecte verhouding van het vetpercentage, marmering en de roodheid van het vlees bepalen voordat wij het bij ons op de houtskoolgrill leggen of het 21 dagen in onze dry-aged rijpingskast hangen”, stellen de ondernemers op hun website.
Slagersworkshops
Bij The Black Fox kunnen gasten terecht voor ontbijt, lunch en diner. Ontbijt en lunch zijn ook te bestellen als take-away. Vanaf november worden in de slagerij ook slagersworkshops georganiseerd.