Slagersbranche is vier nieuwe meesters rijker

Meestertitel slagersbranche 2021

V.l.n.r. Peter Tresonie, Saskia Rikkerink, Johan Augustinus, Peter van der Geest (foto: Stichting Meestertitels Slagersbranche)

De slagersbranche heeft er vier nieuwe meesters bij. Maandagavond 6 september maakte Ad Bergwerff, voorzitter Commissie Meesterproef, bekend dat Peter Tresonie, Johan Augustinus en Peter van der Geest zich branche erkende meesterslager mogen noemen. Saskia Rikkerink mag zich branche erkende meesterverkoper noemen.

Peter Tresonie is eigenaar van de gelijknamige Slagerij Tresonie in Schoondijke. "Dames en heren, met grote trots presenteren wij u Peter Tresonie, meesterslager. Wat zijn we trots!" staat er te lezen op de Facebookpagina van de slagerij. Ook op de Facebookpagina van Versplein Augustinus, de slagerij Johan Augustinus in Tiel, staan verschillende foto's met daarbij de tekst "Johan Augustinus de Meester Slager!"

De derde nieuwe meesteslager is Peter van der Geest, eigenaar van Keurslagerij Van der Geest in Heemstede. Ook hier wordt verheugd gereageerd op de titel op Facebook. "Vanavond was het dan zover: De bekendmaking van de titel branche erkende Meesterslager!!! Na een jaar van theorie en praktijk proeven heeft Peter de titel behaald." En tot slot de nieuwe meesterverkoper Saskia Rikkerink. Zij is eigenaar van Keurslagerij Rensink in Borne. Ook zij wordt gefeliciteerd op de Facebookpagina van de slagerij.

Meestertitel

Alle vier moesten voor het behalen van de titel de meesterproef afleggen. Hiermee toonden ze aan dat zijn vakmensen zijn die het slagers- en verkoopvak op het hoogste niveau beheersen. De meesterproef bevat praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen. Ad Bergwerff roemde de vier nieuwe meesters dat het hen is gelukt om in deze bijzondere tijd hun meesterproef af te leggen.

Met de inauguratie van deze vier meesters zijn er nu tien meesterslagers en vijf meesterverkopers. De meestertitels in de slagersbranche werden in 2018 ingevoerd. De andere branche erkende meesterslagers zijn Dennis van Dun (Slagerij Van Roessel, Waalwijk), Wouter van de Veen (Slagerij Wout van de Veen, Ederveen), Herman ter Weele en Hans-Peter Spaans (Slagerij Herman ter Weele, Oene en Emst), Arno de Best (Slagerij Arno de Best, Bergen (L)), Johan van Uden (Chateaubriand, Heemstede), Hans de Goeij (Traiteurslagerij De Goeij, Vianen). Daarnaast dragen Gerda Meijer (Slagerij Hemmen, Onstwedde), Wim Koelewijn (Keurslagerij Koelewijn, Huizen), Christiaan Verkuijl (Slagerij Van Roessel, Waalwijk), Jessica Hoevenaars (Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven, Schijndel) de titel ‘branche erkende meesterverkoper’.

Stichting Meestertitels Slagersbranche

De meestertitels ‘branche erkende meesterverkoper’ en ‘branche erkende meesterslager’ zijn de twee meestertitels in de slagersbranche en ondergebracht bij de Stichting Meestertitels Slagersbranche. Deze titels zijn er alleen voor de állerbesten in de slagersbranche. Het behalen van een meestertitel getuigt van excellente beheersing van het slagersvak in alle facetten. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen. Ook heeft branche erkende meesterslager Dennis van Dun zitting in het bestuur.

Dossiers
Lees ook
Inauguratie meesterslagers en meesterverkopers aanstaande

Inauguratie meesterslagers en meesterverkopers aanstaande

Op dinsdag 21 september wordt bekendgemaakt welke slager(s) en verkoopmedewerker(s) zich meester mogen noemen. In het afgelopen jaar hebben voor beide titels twee kandidaten hun meesterproef afgelegd. De slagersbranche kent twee meestertitels: branche erkende meesterslager en branche erkende meesterverkoper.Kandidaten Hans-Peter Spaans (Slagerij Ter...

Gerda Meijer en Wim Koelewijn eerste Meesterverkopers in slagerijbranche

Gerda Meijer en Wim Koelewijn eerste Meesterverkopers in slagerijbranche

Gerda Meijer en Wim Koelewijn mogen de titel 'branche erkende meesterverkoper' dragen. Dat is maandagavond 13 januari bekendgemaakt in Van der Valk Hotel in Apeldoorn. Beiden zijn geïnaugureerd.Gerda Meijer en Wim Koelewijn zijn de eerste twee 'Branche erkende meesterverkopers' in de slagerijbranche. In een eerste reactie zei een emotionele Gerda Meijer,...

Vestiging Van Roessel bestaat tien jaar

Vestiging Van Roessel bestaat tien jaar

Slagerij-Traiteur Van Roessel in Waalwijk start het nieuwe jaar met een jubileumfeestje. Tien jaar geleden werd de huidige eetwinkel aan de Grotestraat geopend. Met het concept hebben Dennis van Dun en zijn ouders destijds een gewaagde stap gezet; nergens in het land was een dergelijke winkel te vinden.‘Tien jaar succes met ons vernieuwende concept...