Slagers, koks en cateraars enthousiast over breekbrood

31 juli 2015 Vleesmagazine

Slagers, koks en cateraars zijn dit barbecueseizoen benaderd door ambachtelijke bakkers met hun nieuwe, voorgebakken breekbrood. De verse, smaakvolle en gemakkelijk te bereiden breekbroden zijn enthousiast ontvangen, meldt Bakeplus.

Voorheen maakten veel koks, cateraars en slagers gebruik van voorgebakken brood uit het diepvriesassortiment van hun groothandel. Daarmee onderscheiden zij zich onvoldoende.

Breekbrood

Ambachtelijke bakkers introduceren een nieuw breekbrood van circa tweehonderdvijftig gram, dat is voorgebakken. De breekbroden worden verpakt en gekoeld bij slagers en keukens aangeleverd, waarna ze op iedere gewenste locatie in slechts vijf minuten tijd kunnen worden afgebakken. Met dit nieuwe, unieke product hebben slagers en restaurants ‘Altijd brood op de plank’.

De voorgebakken breekbroden hebben een andere, meer ambachtelijke uitstraling dan een standaard stokbrood. Door hun samenstelling blijven ze, ook na afbakken, nog lang vers.

Wisselwerking

Breekbrood biedt slagers en cateraars de kans om een mooi broodproduct bij bijvoorbeeld de barbecue te leveren. Het biedt een mooie wisselwerking tussen de verschillende branches. Slagers kunnen relatief makkelijk een brood aanbieden. Het breekbrood kan namelijk gekoeld bewaard worden. De slagers en cateraars zorgen daarentegen weer voor omzetuitbreiding bij de ambachtelijke bakker.

Wilt u zelf breekbrood maken? Kijk dan naar de Stap voor stap van 4 juni op Bakkerswereld.nl.

Altijd op de hoogte blijven?