Rookworstkroket vanaf dit weekend verkrijgbaar

rooket2

Vanaf aanstaande zaterdag ligt de Rookworstkroket in alle 69 FEBO-vestigingen door heel Nederland. De limited edition snack is een combinatie van de FEBO-kroket en de UNOX-rookworst; het resultaat van een onverwachtse samenwerking.

Begin deze maand deed FEBO een poging om HEMA uit te nodigen om samen de ultieme oer-Hollandse snack te realiseren. Aanleiding was de 75ste verjaardag van FEBO en de 90ste verjaardag van HEMA. HEMA ging echter niet op de uitnodiging in, waarna rookworstproducent UNOX spontaan op de kans insprong.

‘Er waren zo veel mensen enthousiast! Die Rookworstkroket moest er gewoon komen. En wij houden wel van een Hollands feestje!’, aldus Unox.

De Rookworstkroket #Rooket

Nederland stemde massaal op een geschikte naam voor de kroket. Gekozen kon worden tussen de krookworst of rooket, waarbij rooket als grote winnaar uit de bus kwam. De snack heeft het bekende, krokante, jasje van een kroket. In de ragout zit UNOX runder Beter Leven rookworst verwerkt. Vanaf aanstaande zaterdag is de Limited Edition Rookworstkroket #Rooket verkrijgbaar in alle FEBO’s in Nederland.

Hoe het begon

FEBO plaatste via social media een filmpje waarin directeur Dennis de Borst HEMA uitnodigde om samen de Rookworstkroket te gaan maken. Onder de vele enthousiaste reacties op Facebook, van zowel kroket- als rookworstliefhebbers, gaf HEMA aan niet op het plan in te willen gaan. UNOX was echter wel in voor een feestje en kondigde in een live Facebook telefoongesprek met de Borst aan het idee te zien zitten. De twee gingen om keukentafel en inmiddels is de Rookworstkroket een feit.

De Borst heeft aangegeven dat wanneer de snack in de smaak valt bij het Nederlandse volk, de Rookworstkroket in de wintermaanden januari en februari terug zal komen.

Lees ook
Inschrijven voor Arnhem Rookworststad 2022

Inschrijven voor Arnhem Rookworststad 2022

Dit jaar vindt de 48e editie van Arnhem Rookworststad plaats. Slagers en worstmaker hebben tot 26 september de tijd om zich voor deze nationale vakwedstrijd in te schrijven. Zaterdag 15 oktober maakt de organisatie bekend wie de Bronzen Rookworst mee naar huis mag nemen.

Gildeslager van Egmond wint Arnhem Rookworststad 2021/2022

Gildeslager van Egmond wint Arnhem Rookworststad 2021/2022

Gildeslager van Egmond is de winnaar van de 47e editie van de vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2021/2022 en mag de hoofdprijs, de Bronzen rookworst, mee naar huis nemen. De reservekampioen is Daan van Veldhuizen.

Kalfsvleescroquet met ­gebroken lavasblad

Kalfsvleescroquet met ­gebroken lavasblad

Voor de titel bekendste snack van Nederland staat de kroket al vele jaren in de top. Paul van Trigt deelt zijn recept Kalfsvleescroquet met ­gebroken lavasblad.