Rollade met stip op één bij Nederlands kerstdiner

21 december 2016

De Nederlandse consument wil dit jaar vooral rollade op het kerstmenu. 21 procent geeft daar de voorkeur aan. Vorig jaar stond wild nog op de eerste plaats. Kip staat op de tweede plaats dit jaar, op drie staat zalm. Dit blijkt uit een onderzoek van levensmiddelenproducent Nestlé in samenwerking met onderzoeksbureau MWM2 onder 800 respondenten. Goede voornemens hebben Nederlanders ook, waarbij ‘gezonder eten’ bovenaan het lijstje staat.

Kerstdiner vaker zelf bereid

Net als vorig jaar viert Nederland het liefst kerst met de partner, het gezin of naaste familie. En Nederlanders koken vaker met Kerstmis dan vorig jaar. Het zelfbereide kerstdiner met drie gangen is met 35 procent nog altijd favoriet. Men kookt meer voor elkaar dan vorig jaar en gourmet of fondue is het meest populair als er niet zelf gekookt wordt.

Tradities

Traditionele gerechten worden graag in ere gehouden door Nederlanders. 21 procent van de respondenten eet gerechten die binnen de familie traditie zijn zoals stoofpeertjes, konijn en ragout. Indien men nog niet weet wat men gaat eten met de kerst dan wordt inspiratie gehaald uit supermarktbladen en wordt er online gezocht.

2017: meer groente, minder zout

Goede voornemens voor het nieuwe jaar hebben Nederlanders ook. Op één staat gezonder eten, gevolgd door sporten/bewegen, minder stress en meer tijd doorbrengen met familie en vrienden. Qua eetvoornemens wordt voorgenomen om meer groente, minder koolhydraten en minder zout te eten.

Altijd op de hoogte blijven?