Rewe kiest voor Duits varkensvlees

varkenssnuit_hek_Pixabay

Foto: Pixabay

De Duitse supermarktgroep Rewe wil vrijwel alleen nog maar varkensvlees uit eigen land in de schappen hebben. De supermarktgroep verhoogt de minimumprijs voor varkenshouders. 95 procent van de varkensvleesproducten in de supermarkten Rewe en Penny is medio 2022 afkomstig van Duitse varkens.

Met dit besluit verbindt Rewe zich aan het zogenaamde '5D'-programma voor varkensvlees. Dit betekent vlees van varkens die in Duitsland zijn geboren, gehouden, geslacht, versneden en verwerkt. De supermarktgroep wil op deze manier de lokale landbouw steunen. Daarom beloofde Rewe eind 2020 varkenshouders de inkoopprijs voor varkensvlees op het prijsniveau van voor de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland te houden. In september verhoogt Rewe deze bijbetalingen opnieuw. Het is niet bekend met hoeveel.

In eerste instantie betreft de stap van Rewe alleen het verse varkensvlees. Wat de gevolgen zijn voor de import van biggen uit Nederland is volgens Pigbusiness nog niet bekend.

Bron: Rewe

Dossiers
Lees ook
Vurig genieten!

Vurig genieten!

We zijn inmiddels wel gewend aan de BBQ 2.0. Kleinere hapjes en liflafjes blijven in trek, maar ook mooie grote stukken vlees winnen aan populariteit. Veel consumenten kiezen voor vleesproducten van uitstekende kwaliteit – en die kan de slager als geen ander leveren.

ABN AMRO: CO2-voetafdruk Nederlandse varkens behoort tot laagste ter wereld

ABN AMRO: CO2-voetafdruk Nederlandse varkens behoort tot laagste ter wereld

2021 was een slecht jaar voor de Nederlandse varkenshouderij. Enerzijds lagen de prijzen voor varkensvlees laag, terwijl varkenshouders anderzijds geconfronteerd werden met hoge kosten. Maar er is ook goed nieuws.

Boek: Het varken

Boek: Het varken

In Het varken verkent Hatteland Endresen de vele facetten van dit bijzondere dier. Springend van de biologie naar de archeologie en van de filosofie naar medische wetenschappen laat hij zien waarom varkens méér zijn dan een stuk vlees: waarom het het waard is ze eens in de ogen te kijken.