Rewe kiest voor Duits varkensvlees

varkenssnuit_hek_Pixabay

Foto: Pixabay

De Duitse supermarktgroep Rewe wil vrijwel alleen nog maar varkensvlees uit eigen land in de schappen hebben. De supermarktgroep verhoogt de minimumprijs voor varkenshouders. 95 procent van de varkensvleesproducten in de supermarkten Rewe en Penny is medio 2022 afkomstig van Duitse varkens.

Met dit besluit verbindt Rewe zich aan het zogenaamde '5D'-programma voor varkensvlees. Dit betekent vlees van varkens die in Duitsland zijn geboren, gehouden, geslacht, versneden en verwerkt. De supermarktgroep wil op deze manier de lokale landbouw steunen. Daarom beloofde Rewe eind 2020 varkenshouders de inkoopprijs voor varkensvlees op het prijsniveau van voor de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland te houden. In september verhoogt Rewe deze bijbetalingen opnieuw. Het is niet bekend met hoeveel.

In eerste instantie betreft de stap van Rewe alleen het verse varkensvlees. Wat de gevolgen zijn voor de import van biggen uit Nederland is volgens Pigbusiness nog niet bekend.

Bron: Rewe

Dossiers
Lees ook
Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion Food Group investeert miljoenen in Duitsland. De vleesproducent lanceert ‘Regio-Express’ in nieuwe deelstaten en breidt de vestiging in Thüringen uit.

Mobiele slachterij voor Duits pluimvee

Mobiele slachterij voor Duits pluimvee

In de Duitse deelstaat Hessen gebruikt een biologisch pluimveebedrijf in het district Oldenwald een mobiele slacht-unit. “De mobiele slacht vermijdt het vaak pijnlijke transport voor de dieren. Hessen verricht hier echt pionierswerk”, aldus minister van Landbouw Oliver Conz.

5% minder varkensvlees verwerkt in eerste half jaar van 2022

5% minder varkensvlees verwerkt in eerste half jaar van 2022

Nederlandse slachterijen hebben in de eerste 23 weken van 2022 minder varkensvlees verwerkt, meldt Varkens.nl. 5 procent minder varkens werden geslacht in vergelijking met dezelfde periode in 2021.