Rewe kiest voor Duits varkensvlees

varkenssnuit_hek_Pixabay

Foto: Pixabay

De Duitse supermarktgroep Rewe wil vrijwel alleen nog maar varkensvlees uit eigen land in de schappen hebben. De supermarktgroep verhoogt de minimumprijs voor varkenshouders. 95 procent van de varkensvleesproducten in de supermarkten Rewe en Penny is medio 2022 afkomstig van Duitse varkens.

Met dit besluit verbindt Rewe zich aan het zogenaamde '5D'-programma voor varkensvlees. Dit betekent vlees van varkens die in Duitsland zijn geboren, gehouden, geslacht, versneden en verwerkt. De supermarktgroep wil op deze manier de lokale landbouw steunen. Daarom beloofde Rewe eind 2020 varkenshouders de inkoopprijs voor varkensvlees op het prijsniveau van voor de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland te houden. In september verhoogt Rewe deze bijbetalingen opnieuw. Het is niet bekend met hoeveel.

In eerste instantie betreft de stap van Rewe alleen het verse varkensvlees. Wat de gevolgen zijn voor de import van biggen uit Nederland is volgens Pigbusiness nog niet bekend.

Bron: Rewe

Dossiers
Lees ook
Zeven slagers ontvangen predicaat 'Met Krul'

Zeven slagers ontvangen predicaat 'Met Krul'

Zeven slagers ontvingen in november het certificaat en predicaat ‘Met Krul’ van Livar. Alle zeven hebben 100% Livar varkensvlees in het assortiment. Met dit predicaat wil Livar de kwaliteit waarborgen voor zowel slagers als consumenten.

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.

Prijs varkensvlees staat onder druk

Prijs varkensvlees staat onder druk

Vrijwel alle grondstoffen zijn vandaag de dag schaars, met hoge prijzen tot gevolg. Zo ook vlees. Varkensvlees is echter een uitzondering op de regel. Een groot overaanbod van karbonades en hamlappen zorgt voor een gespannen marktsituatie.