Nijmegen wil 6 miljoen terug van Hilckmann

hilckmann vrachtwagen

De gemeente Nijmegen eist dat het gestopte slachthuis Hilckmann €6 miljoen terugbetaalt. Bovendien moet de onderneming duidelijk maken hoe de rest van de €21 miljoen is besteed die de gemeente overmaakte aan het vleesbedrijf.

Dat meldt dagblad De Gelderlander. Hilckmann maakte enkele weken geleden tot ieders verrassing bekend per direct de activiteiten te stoppen. Reden was de teruglopende vraag vanuit China, waardoor de activiteiten van het bedrijf niet meer rendabel waren. Het bedrijf had echter vorig jaar een bedrag van €21 miljoen ontvangen van de gemeente Nijmegen voor de bedrijfsgebouwen en een bijdrage in de verhuizing naar Haps, waardoor werkgelegenheid in de omgeving behouden zou blijven.

Stap naar de rechter

Van dat bedrag eist de gemeente nu €6 miljoen terug. Dit zou het gedeelte zijn dat bestemd was voor de verhuizing. Als Hilckmann niet binnen enkele dagen duidelijkheid verschaft, stapt de gemeente naar de rechter. Die moet dan bepalen hoe hoog de schade voor de gemeente daadwerkelijk is. Vorige week liet Nijmegen al beslag leggen op de bezittingen van het slachthuis.

Mogelijk geen sociaal plan

Intussen dreigt het einde van het slachthuis ook voor de 250 werknemers met een kater af te lopen. Niet alleen zijn zij hun baan kwijt, het lijkt er ook op dat er mogelijk geen sociaal plan komt. Het slachthuis heeft volgens de krant de onderhandelingen hierover met de vakbonden afgebroken omdat er te veel eisen worden gesteld. Tijdens een bijeenkomst bij het UWV zouden bestuurders van Hilckmann hebben laten weten dat er niet voldoende geld over is om een sociaal plan te betalen.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Speciaal voor kleine batches vlees of vleeswaren

Speciaal voor kleine batches vlees of vleeswaren

Produceer je kleine of middelgrote batches verse levensmiddelen? Vanaf slechts € 30,- per dag kun je al gebruik maken van een automatische verpakkingsoplossing van MULTIVAC. Tijdelijk bij aankoop van een R 085 of T 305 gratis 1.000 meter folie.

Epos start pilot mensgericht werven

Epos start pilot mensgericht werven

Epos start in samenwerking met Mensgericht Ondernemen, WerkgeversServicepunt regio Amersfoort en het Leerwerkloket regio Amersfoort de pilot mensgericht werven. Binnen deze pilot gaan de organisaties gaan op een nieuwe manier medewerkers en banen matchen.

NVWA ontvangt 117 meldingen over dierenwelzijn tijdens warme dagen

NVWA ontvangt 117 meldingen over dierenwelzijn tijdens warme dagen

Afgelopen week was er sprake van tropische temperaturen in Nederland. Vanwege deze extreme weersomstandigheden zette de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) extra inspecteurs in om toezicht te houden op dierenwelzijn. In totaal ontving de NVWA van 13 tot en met 20 juli 117 meldingen over dierenwelzijn.