Nieuwe kalverslachterij in Tubbergen

Aan de Nobelstraat in Tubbergen komt een kalverslachterij van Familiebedrijf Gebroeders Fuite uit Genemuiden, meldt de Tubantia. Het bedrijf kocht de slachterij nadat het twee jaar leegstond.

Het pand aan de Nobelstraat wordt momenteel opgeknapt, half oktober moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Mengvoedersbedrijf Fuite gaat met de kalverslachterij een nieuwe richting in. ‘Via via kwamen wij erachter dat dit pand te koop stond. Wij hadden toen al de ambitie om er op kleine schaal kalveren te gaan slachten. Een slachterij is nieuw voor ons bedrijf. We willen een kwalitatief goed stukje vlees gaan leveren’, vertelt woordvoerder Anndirk Fuite aan de Tubantia. Naar verwachting gaat Fuite er 400 kalveren per week verwerken. De helft van de productie gaat naar het buitenland.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
5% minder varkensvlees verwerkt in eerste half jaar van 2022

5% minder varkensvlees verwerkt in eerste half jaar van 2022

Nederlandse slachterijen hebben in de eerste 23 weken van 2022 minder varkensvlees verwerkt, meldt Varkens.nl. 5 procent minder varkens werden geslacht in vergelijking met dezelfde periode in 2021.

NVWA: Extra toezicht op dierenwelzijn bij hoge temperaturen

NVWA: Extra toezicht op dierenwelzijn bij hoge temperaturen

De zomer komt er aan en dat betekent droog en warm weer. Daarom kondigt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan extra toezicht te houden op de regels voor dierenwelzijn tijdens extreme hitte. Dit gebeurt bij veehouderijbedrijven, in de weide, op verzamelcentra, op slachthuizen en tijdens het transport onderweg.

Vitelco lanceert nieuwe convenience-lijn voor de horeca

Vitelco lanceert nieuwe convenience-lijn voor de horeca

Vitelco brengt onder de naam Duke's Cuisine een nieuwe conveniencelijn voor de horeca op de markt. Het assortiment bestaat uit gegaarde, verse en bevroren kalfs-, rund- & varkensvleesproducten.