Nieuwe campagne Voedingscentrum: Eetwissel

aqua-beverage-bubbles-1615011-560x373

Het Voedingscentrum lanceert woensdag een nieuwe gezondheidscampagne. Met ‘de Eetwissel’ wil het centrum Nederlanders in kleine stapjes gezonder laten eten.

Laat je niet gek maken en zet kleine stapjes, is de boodschap van de Voedingscentrum-campagne. De kleine stapjes zijn nodig, omdat veel mensen grote veranderingen in een dieet moeilijk volhouden. Door een keer een volkorenbroodje te eten in plaats van een wit bolletje of door een glas water te nemen in plaats van cola kunnen mensen op een eenvoudige wijze gezonder worden. ‘Met elke Eetwissel zorg je vandaag al beter voor jezelf en het milieu’, aldus het Voedingscentrum.

Eetwissel-reclamespot

Vanaf woensdag is een reclamespot over de Eetwissel te zien op verschillende televisiezenders. Ook zal het Voedingscentrum video’s verspreiden via sociale media.

Lees ook
Klimaatcampagne bevatte bewust geen advies over minder vlees eten

Klimaatcampagne bevatte bewust geen advies over minder vlees eten

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) besloot de oproep om minder vlees te eten te schrappen uit een campagne om burgers aan te zetten meer klimaatbewust te leven. Te ‘politiek gevoelig’, aldus het ministerie van EZK en van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Nederlanders eten jaarlijks bijna 36 kilo vlees

Nederlanders eten jaarlijks bijna 36 kilo vlees

De Nederlandse vleesconsumptie ligt op bijna 36 kilo per jaar. Mannen eten gemiddeld 800 gram per week, vrouwen 550 gram. Dat is meer dan het advies van de Schijf van Vijf, namelijk maximaal 500 gram vlees. Het Voedingscentrum meer plantaardig en minder dierlijk eten. Dat is beter voor de gezondheid en het milieu.

Als het aan de politiek ligt, komt er een voedselakkoord

Als het aan de politiek ligt, komt er een voedselakkoord

Duurzame landbouw, economische groei in de food sector en een integraal voedselbeleid. Dáár draaide het eerste verkiezingsdebat voor de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar om. Het voedselbeleid moet beter: een beter perspectief voor de boeren voor duurzame landbouw, ruimte voor ondernemers en een Deltaplan voor integraal voedselbeleid en dat voor...