Nieuw seizoen voor Van Slager tot Chef

slager tot chef

Het televisieprogramma ‘Van Slager tot Chef’ krijgt een derde seizoen. In de loop van dit najaar worden 8 afleveringen van dit RTL-programma opgenomen. Deze zijn vanaf zondag 26 november te zien op RTL 4 rond 16:30 uur. Het programma is ook terug te kijken via RTL-XL, dit laat de KNS op haar website weten.

Ook dit jaar is de KNS een belangrijke sponsor van dit programma. Doelstelling van Van Slager tot Chef is om het ambacht te laten zien en op een positief opbouwende wijze het slagersvak te belichten en het daarmee aantrekkelijk te maken voor jongeren.

Net als vorig jaar worden er elke aflevering twee jonge talenten uit de slagerijbranche op de proef gesteld in Van Slager tot Chef. Ze krijgen een opdracht van slagerondernemer uit het land en demonstreren een typische slagersvaardigheid die door de slager wordt beoordeeld. Daarnaast moet de leerling-slager haar of zijn chefskwaliteiten in de keuken laten zien op basis van een variërend thema dat Mathijs Vrieze, presentator en bekende chef, uitkiest. Elke aflevering kent een winnaar.

Aanmelden

De selectie van slagers en leerlingen gaat binnenkort van start. Volg de voorbereidingen op facebook.com/vanslagertotchef. Aanmelden voor het nieuwe seizoen kan via de website www.rtl.nl/vanslagertotchef

Lees ook
Branche RI&E voor slagers

Branche RI&E voor slagers

Veel slagers hebben een brief ontvangen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de verplichting van een RI&E voor slagers. Dat meldt branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) op de website.

Spareribs Trophy 2022 voor slager Hermanussen

Spareribs Trophy 2022 voor slager Hermanussen

Slager William Hermanussen won op 6 april voor de derde keer de Spareribs Trophy. “Wat is dit geweldig! Het is de derde keer dat wij ons winnaar mogen noemen. Ik ben supertrots! Een beloning voor het harde werken aan dit ambachtelijke product”, aldus de slager.

Week van de Slager gestart

Week van de Slager gestart

De Week van de Slager is gestart. Vanaf vandaag, 4 april, staat het ambachtelijk en ondernemende beroep van slager centraal. De Week van de Slager bestaat dit jaar uit drie pijlers: het Festival van de Slager, gastlessen en inspiratiestages.